2017-10-02 16:42:27

INTEGRIRANI TJEDAN - "GRADU ZA ROĐENDAN"

INTEGRIRANI TJEDAN - GRADU ZA ROĐENDAN

Dan grada Bjelovara učenici i učitelji naše škole obilježili su raznovrsnim, zanimljivim i poučnim radionicama. Od 25. do 29. rujna posjetili su nas brojni gosti koji su govorili o našem gradu i o sebi.

Foto - galerija - OVDJEcoolheartlaugh

Za učenike prvih i drugih razreda organizirano je druženje i razgovor s Mladenom Medakom-Gagom. Treći, četvrti i peti razredi na satovima razrednika gledali su dokumentarni film o  slavnim bjelovarskim sportašima, 19:14. Treći razredi posjetili su još Sajam meda, a četvrti su prisustvovali  glazbenoj radionici Vande Novoselec.  Učenici šestih razreda u zanimljivom razgovoru upoznali su Bjelovarčanina, glumca Ivana Ožegovića. Još jedan poznati glumac, naš bivši  sugrađanin, Bojan Navojec, družio se s učenicima sedmih razreda. U Spomen području Barutana učenici petih razreda učili su o povijesnim događajima 29. rujna 1991. godine te  odali počast poginulim bjelovarskim braniteljima. O slavnim bjelovarskim rukometašima, europskim prvacima 1972. godine, slušali su učenici petih i osmih razreda. Razgovarali su s veteranima Hrvojem Horvatom,  Marijanom Jakšekovićem,  Miroslavom Pribanićem i njihovim trenerom, Željkom Selešom.

29. rujna, učenici sedmih i osmih razreda pridružili su se ostalim sudionicima svečanosti povodom Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja u Mimohodu pobjednika.

U integriranom tjednu, zanimljivim i poučnim radionicama naučili smo mnogo o našem gradu i sugrađanima.

Novinarska skupina

POSJETIO NAS JE MLADEN MEDAK GAGA

Djevojčice i dječake 1. i 2. razreda u utorak je posjetio Mladen Medak Gaga. Tijekom veselog druženja djeca su saznala ponešto o svom gradu -  koliko je star, kako je dobio ime, kako se nekada ovdje živjelo, tko u njemu živi sada, kako možemo voljeti svoj grad… Naučili smo ponešto i o karikaturama i novim glazbenim instrumentima. Uz glazbu je sve veselije te smo zajedno zapjevali „ Ne, ne, klaune“ i „ Bila mama Kukunka…“

Djeca nam često osvježe dane svojim originalnim i duhovitim odgovorima.

Tko je našem gradu dao ime? Odgovori: Bog.  Gradonačelnik. Zašto volimo svoj grad? Odgovori  Zato što u njemu ima puno trgovina u kojima kupujemo zdravu hranu.

III. Osnovna škola Bjelovar