Učenike četvrtih razreda III. osnovne škole Bjelovar 23.10.2025. godine posjetili su učenici 2. i 3. razreda Srednje turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Učenici su pričali o svojim putovanjima na Cipar i u Italiju, o tome kakva je hrana u tim zemljama i koje su prehrambene namirnice drugačije od onih u našoj zemlji.
Srednjoškolci su bili na praksi u hotelima s 5 zvjezdica te priređivali i do 500 obroka na dan. Učenice 2. razreda srednje škole pričale su o glavnim sastojcima koji se stavljaju u slastice te kako se radi lisnato tijesto. Naši učenici su gostima postavljali razna pitanja i vesele se mogućem susretu i izradi kolača i kuharskih delicija u njihovoj školi. Zahvaljujemo se kolegici Vedrani Antolić na posjetu kao i njezinim vrijednim učenicima.
Nataša Brekalo, mag.prim.educ.




