preskoči na sadržaj

III. osnovna škola Bjelovar

Login
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CISOK

 

 

 

 

E-škole

Djetinjstvo bez gladi

Priloženi dokumenti:
Djetinjstvo bez gladi.pdf

Sinergijom do uspješne zajednice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2015.

Ukupno: 105136
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Vježba evakuacija i spašavanja "Tri mrava"
Autor: Goran Čanić, 27. 5. 2009.

U III. osnovnoj školi Bjelovar uspješno je provedena vježba spašavanja i evakuacije nazvana "Tri mrava".


Nakon što je 20. svibnja sa početkom u 11.00 sati  u našoj školi za učenike predmetne nastave održana  praktična vježba evakuacije i spašavanja pod nazivom „Tri mrava 2009“, sukladno odluci ravnateljice škole Ljubice Zečić i gradonačelnika Antuna Korušeca, a na Prijedlog područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar, potrebno je sve sudionike vježbe, učenike i njihove učitelje pohvaliti za iskazan iznimno visok stupanj ozbiljnosti i discipline tijekom provedbe vježbe.

 Vježba je održana u školskom krugu u Ulici Tome Bakača u Bjelovaru, a u njoj su sudjelovale žurne službe: Javna vatrogasna postrojba grada Bjelovara sa tri vozila, Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Bjelovarsko bilogorske županije, Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska i Županijski centar 112, Stožer zaštite i spašavanja grada Bjelovara, te 480 učenika, učitelja i djelatnika osnovne škole i školska ekipa prve pomoći, sastavljena od učenika šestih razreda, a pod vodstvom   njihove učiteljice Snježane Lazarević.

    U razdoblju priprema za provedbu vježbe učitelji  i učenici su upoznali i uvježbavali postupak evakuacije, tako da je on trajao kraće od 3 minute, čime je osnovni cilj vježbe – praktična provjera Plana evakuacije škole potpuno ostvaren.

Naravno, najatraktivniji dio vježbe bio je spašavanje psihologinje i učiteljica sa prvog kata pomoću vatrogasnog vozila sa 32-metarskim ljestvama.

 

Na kraju, još jednom želimo pohvaliti sve učenike, posebno učenike školske ekipe prve pomoći: Mateja Štimca, Mateu Penić, Saru Perković, Laru Tomaško, Darka  Šolju, Luku Vezmara, Vedrana Lakliju, Josipa Krajačevića i Stjepana Đopara,  te   učitelje i sve zaposlenike škole što su svojim osobnim discipliniranim ponašanjem i postupanjem najviše doprinijeli da ova praktična vježba bude ocjenjena kao vrlo uspješna, a cilj vježbe bude potpuno ostvaren.

 

 

 

                                     Rukovoditelj evakuacije-ravnateljica škole: Ljubica Zečić

                                                                   i                                      

                                                                        Voditelj evakuacije:Antun Petrlić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju