preskoči na sadržaj

III. osnovna škola Bjelovar

Login
Tražilica
eTwinning projekt VOLIM REPUBLIKU HRVATSKU

Sve o projektu pročitajte i pogledajte na poveznici:

Volim Republiku Hrvatsku

eTwinning projekt IGRA, UČENJE I ČITANJE UZ TERAPIJSKOG PSA

Sve o projektu pročitajte i pogledajte na poveznici:

Učenje i čitanje uz terapijskog psa

eTwinning projekt SVIJET POD MIKROSKOPOM.

   

Sve o projektu i našim aktivnostima skupine Ekomravci pogledajte na sljedećim poveznicama:

Svijet pod mikroskopom

Ekomravci

PROJEKT "ČITAMO ODRŽIVO"

Pogledajte što smo sve radili u našem projektu:

Projekt Čitamo održivo

Nastavljamo s natječajem i 2021. godine te Vas pozivamo na sudjelovanje.
Svi podatci su u prilogu.
Veselimo se Vašem sudjelovanju na natječaju.

 

Advent uz Beatlese!

Svaki dan uživajte u novoj pjesmi Beatlesa!

(klik na sliku)

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Projekt Drvokod.eu

CISOK

 

 

 

 

E-škole
Djetinjstvo bez gladi

Priloženi dokumenti:
Djetinjstvo bez gladi.pdf

Sinergijom do uspješne zajednice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2015.

Ovaj mjesec: 2712
Ovaj tjedan: 250
Moja kreativna i zabavna učionica

Mi smo učenici 3. c razreda III. osnovne škole Bjelovar. Volimo našu učionicu u kojoj s veseljem uređujemo panoe i uzgajamo cvijeće. Projektu Moja kreativna i zabavna učionica priključili smo se jer želimo još bolje, ljepše i kreativnije urediti našu učionicu i s uživanjem boraviti u njoj. U razredu nas ima dvadeset, a kroz projektne aktivnosti vodit će nas naša učiteljica Suzana Turković i psihologinja Mirjana Skukan.

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

10. rujna obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Učenici su pogledali  prezentaciju uz koju su razgovarali o važnosti sporta za zdravlje, upoznali su hrvatske sportaše koji su osvajali medalje na olimpijskim igrama. U razredu se razgovaralo o olimpijskim i paraolimpijskim  igrama. Učenici su navodili sportove u kojima je sportski rekvizit lopta, a potom su crtali lopte upotrijebivši pri tome maštu i kreativnost. Dan posvećen olimpijskim igrama učenici su završili s igrama. Na školskom igralištu, nakon vježbi oblikovanja, zaigrali su nekoliko zanimljivih igara: Igra spretnosti s rukama i nogama, Križić-kružić s krpicama i Papir, škare, dijamant s obručima. Učenici su bili oduševljeni igrama, bodrili su jedni druge i veselili se pobjedi. U igrama su s učenicima uživale psihologinja Mirjana Skukan i učiteljica Suzana Turković.

Bjelovare, sretan ti rođendan!

29.rujna obilježavamo Dan grada Bjelovara pa smo našem gradu za rođendan odlučili pokloniti novi grb i pokoju razglednicu. Glavni motiv naših grbova glazbeni je paviljon koji krasi središnji dio najlješeg parka u gradu, a stručnjaci kažu i u čitavoj Hrvatskoj.

U okviru eTwinning projekta „ Moja kreativna i zabavna učionica“ učenici 3.c razreda III.OŠ Bjelovar uređivali su tematski pano na temu „Dan grada“. U mnoštvu kreativnih i zanimljivijih radova učiteljica Suzana Turković i psihologinja Mirjana Skukan odabrale su nekoliko i poslale na natječaj koji je raspisalo Društvo Naša Djeca Bjelovar uz potporu Grada Bjelovara i Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara. Natječaj je imao za cilj poticati maštu i kreativnost učenika, razvijati njihove likovne vještine te ih poticati na istraživanje o povijesnim i kulturnim vrednotama grada Bjelovara, uz naglasak na prepoznatljivi paviljon. Tema dječjega grba je bio Paviljon viđen očima djeteta i u mašti djeteta. Na likovni natječaj Grb grada Bjelovara pristiglo je 97 likovnih radova, Povjerenstvo je odabralo najbolje radove i dodijelilo nagrade i pohvale u nekoliko kategorija.

U kategoriji Razredna nastava 1. nagradu za svoju ideju grba grada Bjelovara osvojila je naša Lea Markovinović.

                      

                

 18. listopada - Dan kravata

U petak, 18. listopada 2021. učenici 3.c razreda u svom razredu obilježili su Dan kravate. Svi učenici su donijeli kravate, razgledali su dizajn i uzorke na kravatama, a saznali su i što je manžeta. Uz upute i demonstraciju učiteljice učenici su učili vezati kravatu. Čitali su obavijesni tekst Kako je nastala kravata i bilježili važne podatke iz teksta. Učenici su se okušali u vještini origamija, uz pomoć psihologinje u tehnici origamija od papira su izradili kravatu. Svaki učenik je svoju kravatu oslikao uzorkom koji je sam osmislio. Zanimljive i maštovite učeničke kravate psihologinja je izložila u svome uredu. Učenici su se bavili i istraživanjem, dobili su zadatak na internetu pronaći podatke o najvećoj kravati koja je napravljena i izložena u Hrvatskoj. Dan kravata u 3.c razredu prošao je zanimljivo, ali i pomalo svečano, baš kako dolikuje kravati.

 

STRANIČNIK ZA KNJIGU - prvi origami izazov

Prihvatili smo ORIGAMI IZAZOV i izradili vesele straničnike za knjige

 

Gospođa Jesenka

Na vratima naše učionice svakoga dana dobrodošlicu nam poželi gospođa Jesenka.

 

Pokusi s vodom

Na nastavi Prirode i društva proučavamo stanja i svostva vode. Zaključili smo da je voda otapalo, promatrali kako se zagrijavanjem mijenja stanje vode. Temperaturu vode smo mjerili termometrom i promatrali što nastaje hlađenjem vodene pare. Iskustveno učene je zabavno i korisno.

 

Vukovar - grad heroj

U tehnici grataža učenici su izrađivali vukovarski vodotoranj, a u tehnici monotipije golubicu mira. Radovima smo uredili školski i razredni pano, a naše radove posvetili smo gradu heroju, Vukovaru.

               

               

 

Društvena igra - IGROGRAD

Društvena igra Igrograd nastala je zajedničkim radom učenika, učiteljice i psihologinje.Igra sadrži pitanja vezana uz dječja prava, igru, emocije i prihvaćanje. Igra pruža učenicima mogućnost učenja o dječjim pravima, zajedničkog odlučivanja, prihvaćanja i uvažavanja tuđega mišljenja i otvara mogućnost za razgovor s djecom o temama kao što su tolerancija, nasilje, uvažavanje.

 

Adventski kalendar - USUSRET BOŽIĆ

Učiteljica Suzana i psihologinja Mirjana izradile su za učenike 3.c ADVENTSKI KALENDAR čije su prozorčiće učenici svakodnevno otvarali. Kalendar je skrivao zadatke, a uspješno rješenje zadataka vodilo bi učenike do „blaga“ koja su vrijedno sakupljali tijekom čitavog prosinca.

https://adventmyfriend.com/165389/34401b05fc/

 

Pahuljice padajte meke i guste...

U isčekivanju snijega i prvih pravih pahulja naučili smo izrađivati DIGITALNE PAHULJICE.

https://wke.lt/w/s/TSJQ_h

 

BLAGDANSKI  IZAZOV

 

Posebno smo se veselili sudjelovanju u BLAGDANSKOM IZAZOVU tijekom kojeg smo upoznali učenike 3.b razreda OŠ Čazma i njihovu učiteljicu Anitu Mikulandru. Učenici iz nama susjednog grada Čazme razveselili su nas svojom čestitkom i poklonima od kojih nas je najviše impresionirao Orašar kojeg su sami izradili. I mi smo se potrudili i našim novim prijateljima poslali čestitku sa najljepšim željama kao i društvenu igru IGROGRAD koju smo sami izradili.

Da naša suradnja ne bi ostala samo na razmjeni poklona odlučili smo se i upoznati putem video poziva što smo i učinili 22.prosinca. Kratko druženje završili smo kako i dolikuje predblagdanskoj atmosferi zajedničkom pjesmom.

 

BOŽIĆ DOLAZI

Zajedništvo, obitelj, toplina doma i miris finih kolača asocijacije su koje vezujemo uz predblagdanske dane. Tijekom čitavog prosinca duh Božića prenijeli smo i u našu učionicu, a posljednji dan nastave odlučiti i ispeći fine čokoladne muffine. Uživali smo u okusima i mirisima koji su ispunili našu učionicu ali  i zajedništvu i toplini naše razredne obitelji.

 

ZIMSKI UGOĐAJ

Zimskom ugođaju u našoj školi i učionici doprinijeli su radovi učenika 3. c razreda. Digitalnim pahuljicama okitila se gospođa Zima koje se smjestila na vratima učionice. Školski pano ukrašavaju čarobna stabla izrađena od aluminijske folije.

 

 

 

DAN SMIJEHA

U ponedjeljak, 10. siječnja 2022. u 3.c razredu III. osnovne škole Bjelovar bilo je veselo i nasmijano. Naime, učenici su obilježili Dan smijeha. Razgovarali su o tome smiju li se više djeca ili odrasli i odmah zaključili da se puno više smiju djeca, što je i dokazano. Uz prezentaciju naučili su koje su sve dobrobiti smijeha, a potom su čitali i tumačili izreke o smijehu poznatih osoba. Najveselije je bilo kada su, uz digitalnu igru, radili razne smiješne zadatke kojima su nasmijavali razred. Učenici su dobili i istraživački zadatak, trebaju istražiti tko se u njihovoj obitelji najviše smije i koji su najčešći razlozi smijeha. Bit će veselo i na prezentaciji učeničkih istraživanja.

 

RECIKLIRAMO I PTICAMA POMAŽEMO

Učenici 3. c razreda III. osnovne škole Bjelovar vole životinje i rado brinu o njima. U zimskom periodu od recikliranih materijala (plastične boce) izradili su hranilice za ptice. Hranilice su napunili sjemenjem i postavili na grane drveća. Ptičice, dobro došle i dobar vam tek!

 

 

Dan sigurnijeg interneta

U suradnji sa školskom knjižničarkom Margaretom Popčević učenici 3.c razreda u prostoru knjižnice obilježili su Dan sigurnijeg interneta. Uz prezentaciju učenici su razgovarali u kojim situacijama, pomoću kojih uređaja i koliko vremena dnevno se služe internetom. Upoznali su se s internetskim bontonom i iznosili svoja razmišljanja vezana uz ponašanje na društvenim mrežama te zaključili s koliko godina ih smiju koristiti. Na kraju sata posvećenoga sigurnosti na internetu učenici su odigrali dva Kahoot! kviza kako bi provjerili koliko su zapamtili sadržaje o kojima su razgovarali.

 

VESELI MASKIRANI DAN

 

Utorak, 1. veljače 2022. učenici su u razredu proveli pod maskama. Malo smo čitali, malo pjevali, a najviše se zabavljali i častili se krafnama. Baš je bilo veselo i zabavno u 3. c razredu III. osnovne škole Bjelovar!

 

 

DAN ŽENA I DAN OČEVA

 

U ožujku učenici 3. c razreda III. osnovne škole obilježili su u razredu Dan žena i Dan očeva. Prisjetili su se zašto se obilježavaju ti dani, čitali pjesme o majkama i očevima te davali prijedloge kako mogu kod kuće obilježiti dane važne za njihove majke, sestre, bake i očeve. Izradili su i zanimljive čestitke i njima usrećili svoje najdraže.

 

Gospođa Vesna

Vrata naše učionice posjetila je nova gospođa – gospođa Vesna. Ona je na krilima leptira u naš razred donijela raskoš proljetnih boja.

 

PROLJETNI  PANO

U hol naše škole dolepršali  su leptiri i unijeli puno veselja i radosti u školski prostor. Leptire su učenici izrađivali od kolaža, a krila su ukrašavali prema promatranju i mašti. Leptiri su sletjeli na cvjetnu livadu naslikanu pastelama i kolažem.

Učenici 3.c razreda pobrinuli su se da proljeće osim u njihovu učionicu i hodnike škole stigne i u ured psihologinje. Izradom leptira i cvijeća od kolaž papira ukrasili su prozore ureda koji su sada razigrani i veseli - baš kako i priliči proljeću.

 

MAJČIN  DAN

Povodom Majčinoga dana u svibnju učenici 3.c razreda III. osnovne škole Bjelovar su čitali priču i opisivali svoju mamu. O mami su napisali stihove i napisali ih u čestitke koje su izradili za svoje mame.  

 

 

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

 

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 2. do 8. svibnja 2022. održani su 5. Dani medijske pismenosti.

3.c III. osnovne škole Bjelovar uključio se u ovu manifestaciju radionicom „Videoigre– igra i /ili zabava“ . Učenici su prvo navodili svoje omiljene video igre, njihov sadržaj i zašto vole baš te igre. Nakon toga su odigrali nekoliko edukativnih video igara te zaključivali po čemu se te igre razlikuju od onih koje oni preferiraju. Podijeljeni u skupine raspravljali su o prednostima i nedostacima videoigara te svoje zaključke prezentirali u obliku plakata.

Svoju iznimnu kreativnost učenici su pokazali osmišljavajući svoje  videoigre i glavne junake tih igara, a sve smo ih sakupili u Wakelt kolekciji: 

https://wke.lt/w/s/XDCns

Kroz projekt „Moja kreativna i zabavna učionica“ čitave smo godine učili, kreativno se izražavali, uređivali svoju učionicu  i školu i u svemu tome silno se zabavljali i uživali. Svoje mišljenje o projektu iskazali smo ispunjavajući evaluacijske upitnike što je naša posljednja ovogodišnja aktivnost u ovom projektu.

preskoči na navigaciju