preskoči na sadržaj

III. osnovna škola Bjelovar

Login
Tražilica
eTwinning projekt VOLIM REPUBLIKU HRVATSKU

Sve o projektu pročitajte i pogledajte na poveznici:

Volim Republiku Hrvatsku

eTwinning projekt IGRA, UČENJE I ČITANJE UZ TERAPIJSKOG PSA

Sve o projektu pročitajte i pogledajte na poveznici:

Učenje i čitanje uz terapijskog psa

eTwinning projekt SVIJET POD MIKROSKOPOM.

   

Sve o projektu i našim aktivnostima skupine Ekomravci pogledajte na sljedećim poveznicama:

Svijet pod mikroskopom

Ekomravci

PROJEKT "ČITAMO ODRŽIVO"

Pogledajte što smo sve radili u našem projektu:

Projekt Čitamo održivo

Nastavljamo s natječajem i 2021. godine te Vas pozivamo na sudjelovanje.
Svi podatci su u prilogu.
Veselimo se Vašem sudjelovanju na natječaju.

 

Advent uz Beatlese!

Svaki dan uživajte u novoj pjesmi Beatlesa!

(klik na sliku)

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Projekt Drvokod.eu

CISOK

 

 

 

 

E-škole
Djetinjstvo bez gladi

Priloženi dokumenti:
Djetinjstvo bez gladi.pdf

Sinergijom do uspješne zajednice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2015.

Ovaj mjesec: 2711
Ovaj tjedan: 249
vijesti
NAGRADE NA NACIONALNOM NATJECANJU EUROPA U ŠKOLI
Goran Čanić / datum: 4. 7. 2022. 11:25

Europski dom Zagreb ove je školske godine organizirao 28. natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Europa u školi jedno je od najstarijih kreativnih natjecanja u Europi i Hrvatskoj. Natjecanje se u Europi provodi više od 60 godina, a u Hrvatskoj Europski dom Zagreb ovaj projekt provodi već 28 godina.

Natjecanje je organizirano tako da su učenicima dodijeljene teme prema dobnim skupinama te na zadane teme stvaraju svoje kreativne uratke. Učenici mogu pisati literarne radove, slikati ili se okušati u glazbenom stvaralaštvu. 28. natjecanje u Hrvatskoj potaklo je djecu i mlade na razmišljanje o važnosti brige za okoliš i našem ekološkom otisku (tragu) u Europi.


[OPŠIRNIJE]DVIJE 1. NAGRADE NA NATJEČAJU „JOSIP PUPAČIĆ I JA“ U OMIŠU
DOROTEA TKALEC / datum: 13. 6. 2022. 13:35

Osnovna škola Josip Pupačić – Omiš organizirala je međunarodni likovno – literarni natječaj „Josip Pupačić i ja“ za učenike osnovne škole.

Više o natječaju i nagrađenim učenicima naše škole pročitajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]NAGRADE NA 35. LOVRAKOVIM DANIMA KULTURE
DOROTEA TKALEC / datum: 8. 6. 2022. 07:56

Osnovna škola Mate Lovraka iz Velikoga Grđevca uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Bjelovarsko – bilogorske županije kao i Općine Veliki Grđevac organizirala je 35. Lovrakove dane kulture te u sklopu te manifestacije raspisala je i likovno – literarno – novinarski natječaj za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske na temu Djetinjstvo. 

Tko su nagrađene učenice naše škole saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK PROJEKTA VOLIM REPUBLIKU HRVATSKU
DOROTEA TKALEC / datum: 30. 5. 2022. 10:23

Završio je projekt Volim Republiku Hrvatsku u kojem je sudjelovalo 7 učiteljica iz cijele Republike Hrvatske. Tijekom godine smo predstavili narodne običaje naših krajeva, pozabavili se Danima kravate, upoznali poznate sportaše i građane svojih gradova, pisali inicijale na glagoljici. Rezultati projekta su vrlo pozitivni.

Više o završetku projekta pročitajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK PROJEKTA IGRA, UČENJE I ČITANJE UZ TERAPIJSKOG PSA
DOROTEA TKALEC / datum: 30. 5. 2022. 10:17

26.5.2022. godine učenici i njihovi mentori bili su u bjelovarskom parku Borik kako bi napravili zadnju aktivnost projekta Igra, učenje i čitanje uz terapijskog psa, zajednički dojmovi rada s terapijskim psom u učionici. Učenici su zaključili da su bili motivirani za rad, da su lakše učili i ponavljali određene sadržaje. Manjima je bilo lijepo kada su sa Lunom vukli uže, crtali Lunu i čitali s njom. Bravo za sve kolegice, njihove učenike i jedan veliki bravo za našu Lunu koja je sve ove satove veselo i sretno odradila s učenicima.

Više o završetku projekta pročitajte pod opširnije


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekti u Trećoj !
DOROTEA TKALEC / datum: 24. 5. 2022. 14:32

Polako se približavamo kraju još jedne nastavne godine što ujedno znači i završavanje različitih aktivnosti koje smo u ovoj godini provodili u našoj Trećoj. Unatoč pandemiji i ova školska godina bila je bogata brojnim aktivnostima u kojima su sudjelovali naši učenici i učitelji, a među njima značajnu ulogu zauzimaju i eTwinning projekti u koje smo se ove godine uključili

Više o projektima pročitajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Nagrade na 11. Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić″
DOROTEA TKALEC / datum: 11. 5. 2022. 18:46

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić organizirali su književni i likovni natječaj za 11. Susret  hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva Stjepan Kranjčić. Na natječaj su pristigla 103 književna rada  te 117 likovnih radova iz ukupno 65  škola s područja cijele Republike Hrvatske.

Više o susretu pročitajte i pogledajte pod opširnije


[OPŠIRNIJE]Prvi izlet prvih razreda
DOROTEA TKALEC / datum: 10. 5. 2022. 09:01

Na prvi izlet u osnovnoj školi uputili su se učenici  prvih razreda (1. a, 1.b, 1.c, 1. razred Galovac, 1. razred Gudovac) III. osnovne škole Bjelovar. U jutarnjim su satima, neki po prvi puta, sjeli u autobus i uputili se na Planinarac. Hrabro su hodali dječjom planinarskom stazom kružnoga oblika duljine 4 km. Na stazi su postavljenje tri kontrolne točke (Sunčana livada, Medin izvor i Planinarski dom) s pečatima koje su učenici mogli otisnuti u svoje dnevnike predviđene za to. Bio je to predivan i vrlo edukativan dan proveden u prirodi uz sjajne vodiče – Čupu, Veru i Ljubu. Hvala im!

Fotografije pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]DAN PLANETA ZEMLJE
DOROTEA TKALEC / datum: 4. 5. 2022. 10:11

U našoj smo školi organizirali radionicu povodom DANA PLANETE ZEMLJE, a na kojoj su sudjelovali učenici škole i učitelji te pomoćno osoblje.

Što smo sve naučili i pripremili te kako nam je bilo, pogledajte na poveznici: https://sway.office.com/QSCkc2uEzIQnnU4t?ref=Link


[OPŠIRNIJE]Međuškolski književni kviz
Mateja Petrović / datum: 8. 4. 2022. 11:20

Dana 6. travnja 2022. održan je jedanaesti po redu Međuškolski književni kviz u IV. osnovnoj školi Bjelovar. Namijenjen je učenicima petih razreda Bjelovarsko-bilogorske županije. Začetnice projekta su knjižničarke Dejana Kurtović iz IV. OŠ Bjelovar i Margareta Popčević iz naše škole, a ciljevi projekta su poticanje čitanja s razumijevanjem i razvijanje čitalačkih navika te ukazivanje na drugačiji pristup lektirnim djelima – kroz natjecateljski kviz. Ovogodišnji je zadatak bio pročitati roman Moja slavna prijateljica Ivane Guljašević. Svaka je škola organizirala prednatjecanje u kojem su se tri najuspješnija učenika plasirala na županijsko natjecanje. Ove je godine sudjelovalo čak 17 škola.

Za vrijeme rješavanja kviza za knjižničare je organizirana radionica popravka i zaštite knjižne građe. Zatim je upriličen književni susret s Ivanom Guljašević koja je govorila o svom svestranom umjetničkom poslu koji osim pisanja uključuju crtanje, animiranje, stvaranje stripova… Tada je uslijedilo proglašenje privremenih rezultata. Nakon ispravaka i dodatnih propitivanja, naša je škola zauzela 1. mjesto. Učenici su dobili pohvalnice i nagrade, a oni najuspješniji i knjige. Našu su školu predstavljale: Klara Končar, 5.d, Mare Ropac, 5.a i Gabriela Katušić, 5.a. Nadamo se da će se i ubuduće što više učenika odazivati na sudjelovanje u ovakvim projektima i biti tako uspješni.  

                                                              Margareta Popčević, knjižničarka

Fotografije pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]POHVALA NA 16. LITERARNO - LIKOVNOM NATJEČAJU „POJ RIČI MATERINSKE”
Mateja Petrović / datum: 1. 4. 2022. 13:07

Osnovna škola Primošten organizator je 16. literarno – likovnog natječaja „Poj riči materinske” na koji učenici osnovnih škola Republike Hrvatske kao i učenici osnovnih škola iz drugih država koji polaze nastavu na hrvatskome jeziku mogu slati svoje pjesme i likovne radove. Pjesme mogu biti pisane na lokalnom govoru ili na hrvatskom standardnom jeziku, a na likovni dio natječaja učenici šalju ex librise. Na literarnome dijelu natječaju učenica 3.c razreda Zara Gladović za svoju pjesmu Božić osvojila je pohvalu. Zarina mentorica je učiteljica Suzana Turković.

Svečanost za nagrađene i pohvaljene učenike održana je virtualno, a pohvalnice i nagrada za Zaru i učiteljicu stigle su na adresu škole zemaljskom poštom.

Čestitke Zari na izvrsnom literarnom uspjehu!

Suzana Turković, učiteljica

Pod opširnije pogledajte nekoliko fotografija.


[OPŠIRNIJE]NAGRADA NA MEĐUNARODNOM LIKOVNOM NATJEČAJU "VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI"
Mateja Petrović / datum: 1. 4. 2022. 13:03

Osnovna škola Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba organizatori su međunarodnoga likovnog natječaja Velikani hrvatske prošlosti koji je ove godine bio posvećen književnici Ivani Brlić Mažuranić. Cilj natječaja je promicanje interesa za hrvatsku povijest kao i razvoja likovnih i vizualnih kompetencija djece. Natječaj su odobrili Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Natječaj je raspisan za dječje vrtiće, škole, župe, udruge i druge hrvatske institucije kao i pojedince u Republici Hrvatskoj i izvan nje. Na natječaj je iz škola širom Republike Hrvatske i inozemstva stiglo 2 580 učeničkih likovnih radova, a iz dječjih vrtića preko 800 likovnih radova.

Stručno povjerenstvo odabralo je najuspješnije radove koji su javno izloženi u prostoru škole, a od izloženih radova povjerenstvo je odabralo po tri najuspješnija rada u svakoj od četiri kategorije raspisane natječajem koji su prigodno nagrađeni i pohvaljeni.

Učenik naše škole Nikola Feletar, 3.c razred osvojio je 2. nagradu u 2. kategoriji za učenike/učenice od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Učenik je zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom Suzanom Turković pozvan na svečanost dodjele nagrada koja je održana 25. ožujka 2022. u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Zagrebu.

Čestitamo Nikoli na izvrsnome uspjehu na natječaju!

Suzana Turković, učiteljica

Pod opširnije pogledajte nekoliko fotografija.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan šuma (21. 3.)
Mateja Petrović / datum: 25. 3. 2022. 11:25

Povodom Međunarodnog dana Šuma (21.03.), a u sklopu eTwinning projekta Igra, učenje i čitanje uz terapijskog psa, učenici 7. a i c razreda III. OŠ Bjelovar proveli su zajedničku aktivnost sadnje drveća. Učenici su posadili stablo bijelog i stablo crnog duda te postavili zaštitnu ogradu. U sadnji je sudjelovala i Luna koja je učenike razveseljavala, motivirala i "pomagala".

U sklopu istoimenog smo projekta, na inicijativu Udruge Žmergo, proveli digitalno čišćenje. Podršku i nagradu za uložen trud učenicima je osigurala Luna. U provođenju spomenute akcije pridružili su nam se i volonteri. Zajedničkim smo snagama ukupno obrisali 264GB digitalnog otpada te na taj način doprinijeli očuvanju planete.

Nina Verčević


[OPŠIRNIJE]Nastup na promociji knjige "Zdrav duh u zdravom tijelu"
Mateja Petrović / datum: 7. 3. 2022. 15:20

Ogranak Hrvatskog pedagoško-književnog zbora Bjelovar organizirao je u srijedu, 2. ožujka 2022. predstavljanje knjige Zdrav duh u zdravom tijelu autorice Marije Zegnal – Koretić. Autorica, doktorica znanosti kineziologije u knjizi je pisala o važnosti i primjeni tjelesne aktivnosti u sportu, rekreaciji i Tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi u školama. Uz autoricu, knjigu su promovirali recezentica knjige i kineziologinja Marjana Fržović, profesor kineziologije Luka Miklić i profesorica Ornela Malogorski, moderatorica skupa. Na promociji knjige nastupala su djeca iz Dječjeg vrtića Ciciban koja su vježbala uz glazbu Beatlesa te učenice IV. osnovne škole Bjelovar koje su čitale pjesme Ivane Brlić Mažuranić iz Čitanke o zdravlju.

Na kraju promocije Mihael Topljak, učenik 3.c razreda naše škole izveo je monolog Uzor autora Mladena Kopjara u kojemu se govori o unuku i djedu sportašu te se temom izvrsno uklopio u promociju knjige o važnosti sporta.
Mihaela je za nastup pripremila njegova mentorica, učiteljica Suzana Turković. Promocija je održana u Gradskom muzeju Bjelovar.

Pod opširnije pogledajte nekoliko fotografija.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN 15. TJEDAN PSIHOLOGIJE U TREĆOJ
Mateja Petrović / datum: 23. 2. 2022. 11:55

U organizaciji Hrvatskog psihološkog društva od 14. do 20. veljače 2022. u čitavoj je Hrvatskoj održan 15. Tjedan psihologije. Manifestacija je to kojom kroz organizaciju različitih događanja psiholozi diljem zemlje žele predstaviti svoju struku široj zajednici te poslati poruku kako život i pojedinica i zajednice može biti bolji, ugodniji, kvalitetniji. Moto ovogodišnjeg Tjedna psihologije bio je Čuvajmo (mentalno) zdravlje!


Kao i niz godina do sada i III. osnovna škola Bjelovar se nizom predavanja i radionica uključila u obilježavanje 15. Tjedna psihologije, kako je to izgledalo pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
Mateja Petrović / datum: 14. 2. 2022. 08:13

I ove smo godine u našoj školi  8. veljače obilježili Dan sigurnijeg interneta. U dvadesetak razrednih odjela provedene su radionice na kojima su učenici učili i razgovarali o prednostima i opasnostima interneta, različitim oblicima cyberbullyinga kao i načinima kako se mogu zaštititi u online okruženju. Svoje zavidno znanje o ovoj temi učenici su pokazali uspješnim rješavanjem kvizova, argumentiranim raspravama ali i izradom brojnih plakata koji sada krase njihove učionice. 

                                                      Mirjana Skukan, prof.

                                                            psihologinja škole

 

Pod opširnije pogledajte neke od izrađenih plakata u razrednoj nastavi.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati kojim su se temama bavili učenici šestih razreda na satu informatike te prelistajte digitalnu knjigu njihovih radova. 

Digitalni plakati učenika šestih razreda


[OPŠIRNIJE]Pohvala na natječaju "Knjiga nije hrana, ali je poslastica"
Mateja Petrović / datum: 13. 2. 2022. 12:10

Centar za kulturu Trešnjevka po četvrti puta je raspisao natječaj za dječje književne radove s naslovom Knjiga nije hrana, ali je poslastica. Natječaj je namijenjen djeci od osam do šesnaest godina. Radovi se svrstavaju u tri dobne kategorije, a najbolji osvajaju nagrade i pohvale. Stručno povjerenstvo za odabir najboljih književnih radova sastavljeno je od poznatih književnika Enesa Kiševića, Ksenije Kušec i Sonje Zubović.

Na ovome natječaju učenik Mihael Topljak, 3.c razred osvojio je pohvalu za prozni rad Svađa u kategoriji najmlađega uzrasta (od osam do deset godina). Mihaelova mentorica je učiteljica Suzana Turković.

Čestitamo Mihaelu na pohvali za njegov književni rad!

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan čitanja na glas
Mateja Petrović / datum: 10. 2. 2022. 07:31

Svjetski dan čitanja na glas na zabavan i kreativan način obilježen je u 7. a razredu III. osnovne škole Bjelovar. Ovaj razred zajedno sa svojom razrednicom Martinom Matoničkin, učiteljicom Natašom Brekalo i psihologinjom Mirjanom Skukan sudjeluje u dva eTwinning projekta: „Igra, učenje i čitanje uz terapijskog psa“ i „Različitost riječi ljube i djela grle“.

Pod opširnije pogledajte kako smo u 7. a obilježili ovaj dan.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan u 4. c
Mateja Petrović / datum: 4. 2. 2022. 16:09
Učenici 4.c razreda 4.2.2022. imali su projektni dan gdje su predstavili aktivnosti za siječanj u projektima: Volim Republiku Hrvatsku i Pjevaj, sviraj, pleši - The Beatles.
Upoznajte zajedno s nama Park prirode Papuk te kakva je bila moda i frizure u vrijeme The Beatlesa.
Na poveznicama pogledajte naše aktivnosti
Moda i frizure u doba The Beatlesa
 
Park prirode Papuk
  
 

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan zagrljaja
Mateja Petrović / datum: 21. 1. 2022. 16:04

Učenici 4.c razreda obilježili su Međunarodni dan zagrljaja.
Sadržaj je ujedno i dio projekta Igra, učenje i čitanje uz terapijskog psa gdje smo zagrljaje kako virtualne tako i s Lunom dijelili i s učenicima 4.a razreda IV. osnovne škole Bjelovar.  Što su Vam poručili i napravili pogledajte na slijedećoj poveznici:
                                         Međunarodni dan zagrljaja

Svima šaljemo virtualne zagrljaje!

 Učiteljica: Nataša Brekalo!


[OPŠIRNIJE]NAGRADE NA OBOJI SVIJET NATJEČAJU
Neven Kudumija / datum: 14. 1. 2022. 13:34

Forum za slobodu odgoja u Zagrebu organizirao je 12. Oboji svijet natječaj koji je posvećen širenju tolerancije, inkluzije i različitosti. Sudjelovanjem u natječaju učenici i njihovi mentori šalju poruke kojima pokazuju za svi zajedno možemo svoju okolinu učiniti boljim mjestom za život.

Nataša Brekalo, Mirjana Skukan, Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Božićna priča 3. c
Mateja Petrović / datum: 28. 12. 2021. 14:18
Tijekom prosinca učenici 3. c razreda proveli su niz božićnih aktivnosti, a u njihovu ostvarivanju pomagale su im učiteljica Suzana Turković i psihologinja Mirjana Skukan. Sve aktivnosti objedinjene su u digitalnoj knjizi s naslovom Božićna pričaPrelistajte knjigu na sljedećoj poveznici:
 
Božićna priča
 

[OPŠIRNIJE]Igra, učenje i čitanje uz terapijskog psa
Mateja Petrović / datum: 8. 12. 2021. 14:30

Učenici 4. c razreda III. osnovne škole Bjelovar čitali su danas zajedno s terapijskim psom Lunom dio teksta: Čupko I. Smolec kao uvod u druženje i čitanje s prijateljima iz 4.a razreda IV. osnovne škole Bjelovar. To je dio programa eTwinning projekta: Igra, učenje i čitanje uz terapijskog psa.

 

Što smo radili i kako smo osmislili čitanje pogledajte na sljedećoj poveznici:

Igra, učenje i čitanje uz terapijskog psa

Slobodno pročitajte priču, zanimljiva je i poučna.

Učiteljica: Nataša Brekalo


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan volontera (5. 12.)
Mateja Petrović / datum: 3. 12. 2021. 18:55

Jedna od osnovnih obilježja volontiranja upravo je iskrenost u želji za pomaganjem, a spašavanje života pružanjem prve pomoći pravi je primjer iskrenog pomaganja i odgovornosti.

Klikom na poveznicu pogledajte kako su učenice polaznice izvannastavne aktivnosti pripremile radionicu i obilježile Međunarodni dan volontera.

Međunarodni dan volontera


[OPŠIRNIJE]Narodni običaj Bilogore - Projekt eTwinninga "Volim Republiku Hrvatsku"
Mateja Petrović / datum: 3. 12. 2021. 18:46

Učenici 4.c razreda III. osnovne škole Bjelovar predstavili su običaj našeg kraja svinjokolju ili kolinje.

Pogledajte na poveznici što su učenici ispričali i pokazali o ovom narodnom običaju. 

Narodni običaj Bilogore

Učiteljica: Nataša Brekalo


[OPŠIRNIJE]Advent uz Beatlese!
Mateja Petrović / datum: 1. 12. 2021. 08:22

e-Twinning projekt „Pjevaj, sviraj, pleši – The Beatles“ svaki mjesec donosi nove aktivnosti. Istražujući glazbu popularne britanske skupine, učenici 8.d razreda odlučili su pripremiti adventski kalendar s odabranim pjesmama. Ovim putem dijelimo ga sa svima. Svaki dan uživajte u novoj pjesmi Beatlesa!

Nadamo se da ćete uživati slušajući stare dobre hitove, a možda otkrijete i neki novi! 

Poveznica na adventski kalendar:   

Slavica Dvoraček


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje III. osnovne škole Bjelovar u kampanji Zasadi stablo, ne budi panj!
Neven Kudumija / datum: 26. 11. 2021. 12:35
 
  I ove školske godine, 25. studenog 2021., III. osnovna škola Bjelovar sudjelovala je u nacionalnoj kampanji sadnje stabala "Zasadi stablo, ne budi panj!". U vrtu ispred glavnog ulaza u školu posadili smo dvije sadnice lovora i na travnatoj površini ispred učionica u prizemlju posadili smo tri sadnice japanske trešnje

 

Napisala: Martina Matoničkin

 


[OPŠIRNIJE]Luna u PŠ Gudovac
Mateja Petrović / datum: 25. 11. 2021. 12:48

Voditeljica  projekta  Igra i učenje uz terapijskog psa Nataša Brekalo, učiteljica i mentorica posjetila je u ponedjeljak, 15. studenog 2021. godine PŠ Gudovac. Održala  je  uvodni  sat s terapijskim psom, labradoricom Lunom i učenicima  od  1. do 4. razreda.  Učenici su dobili izvrstan uvid u prednosti života, učenja, igre i rada uz školovanog terapijskog psa. Svi smo bili oduševljeni time koliko je Luna pametna, dobra, poslušna i strpljiva kujica.

Fotogalerije Luninog posjeta pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Dabar
Mateja Petrović / datum: 23. 11. 2021. 19:35

I ove godine naša škola priključila se međunarodnom natjecanju računalnog razmišljanja i programiranja – Dabar. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih logičkih zadataka koji potiču razvoj razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka.

Čestitamo svima koji su sudjelovali a posebno smo ponosni na naše Zlatne Dabrove Lanu Vinković (6. b) i Ivana Klarića (6. c) koji su svojim znanjem i umijećem dospjeli među 10% najboljih natjecatelja na nivou naše države. 

 Družimo se i sljedeće godine!


[OPŠIRNIJE]SUDOKU NATJECANJE
Mateja Petrović / datum: 22. 11. 2021. 16:59

Učenici naše škole osvojili su drugo mjesto na regionalnom natjecanju u rješavanju SUDOKU zadataka

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, ove je godine po prvi puta organizirala natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola. Na školskom natjecanju koje je održano 25. listopada 2021. godine sudjelovalo je ukupno 20 učenika III. osnovne škole Bjelovar u dvije kategorije: Bistrići (1-4 razred) i Kadeti (5-8 razred).Naši su učenici na ovoj razini postigli izvrsne rezultate  te je čak šestero učenika (Karlo Pjevač, Matilda Manjkas, Dino Kilić, Roko Grdić, Lara Lončarević i Selina Kravaica) bilo među sto najboljih u našoj regiji i na taj se način plasiralo na regionalno natjecanje.
Regionalno natjecanje održano je 12.studenog 2021. godine u četiri hrvatske regije (Osijek, Zagreb, Rijeka i Split), a naši su učenici u kategoriji Bistrići osvojili drugo mjesto u regiji. Ovaj izniman uspjeh postigli su Dino Kilić , Lara Lončarević i
Karlo Pjevač pod mentorstvom učiteljice Ksenije Rubčić.

Čestitke svima!

Mirjana Skukan, prof.
psihologinja škole


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE
Mateja Petrović / datum: 18. 11. 2021. 14:51

Učenici i učitelji III. osnovne škole Bjelovar 17.11.2021. godine obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Svaki razred je jedan školski sat posvetio navedenoj tematici te su nakon održanog sata odlazili ispred škole te palili lampaše. Tako smo se na simboličan način prisjetili svih žrtava Vukovara i Škabrnje iz 1991. godine.

                              Učiteljica: Nataša Brekalo                                                           


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije (16. 11.)
Mateja Petrović / datum: 15. 11. 2021. 20:58

Učenici 4.c razreda obilježili su Međunarodni dan tolerancije u razredu. Radili smo plakate, prezentirali, pisali pjesmu i napravili našu prvu prezentaciju. Kako smo to sve napravili i što smo naučili pogledajte na slijedećoj poveznici: 

Međunarodni dan tolerancije

Svima Vama želimo da u ovo zanimljivo i izazovno vrijeme budete  tolerantni jedni prema drugima, prema učiteljima, učenicima, roditeljima…

Veliki pozdrav od učenika 4.c razreda i učiteljice Nataše Brekalo!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt „Pjevaj, sviraj, pleši – The Beatles“
Mateja Petrović / datum: 28. 10. 2021. 11:09

Prošlogodišnji Međužupanijski projekt Pjevaj, sviraj, pleši ove školske godine je otvoren kao eTwinning projekt Pjevaj, sviraj, pleši – The Beatles“. Nositelji projekta su SŠ Duga Resa i OŠ Kantrida, Rijeka, a uključen je veći broj osnovnih škola, srednjih škola, glazbenih škola i vrtića Republike Hrvatske.

Iz naše škole uključilo se nekoliko učiteljica: Bojana Matenda s učenicima 1.c razreda, Nataša Brekalo s učenicima 4.c razreda, Tanja Marković s učenicima 7.d razreda i Slavica Dvoraček s učenicima 8.d razreda.

Osnovna ideja projekta je poticaj na glazbeno-plesne, multimedijske i multikulturalne aktivnosti u glazbi grupe The Beatles. Predviđen je rad i razmjena iskustava u glazbenim izazovima, istraživanjima, multimedijskom i multikulturalnom stvaralaštvu: u pjevanju, sviranju, plesu, slušanju glazbe, glazbenim doživljajima, likovnim izričajima, pri čemu je stavljen je naglasak na inkluziju gdje se vodimo osnovnom porukom naše poznate glazbene pedagoginje Elly Bašić: „Ne neko dijete, nego svako dijete ima pravo na glazbenu kulturu”.

Slavica Dvoraček


[OPŠIRNIJE]Poletarci
Neven Kudumija / datum: 26. 10. 2021. 17:56

Poletarci naše škole obilježili su Međunarodni dan pješačenja izletom na Moslavačku goru  u organizaciji Udruge skauta "Sv. Juraj" Bjelovar. Obišli su stari grad Garić, Humku ( najviši vrh Moslavačke gore) i prošetali uz jezero u Podgariću. Proveli su još jednu subotu u prirodi uz pravo jesensko vrijeme i veselo društvo.

Napisala: Ksenija Rubčić


[OPŠIRNIJE]PRVA NAGRADA ZA DJEČJI GRB GRADA BJELOVARA
Neven Kudumija / datum: 21. 10. 2021. 22:44

Društvo Naša Djeca Bjelovar uz potporu Grada Bjelovara i Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara raspisalo je natječaj za ilustriranje dječjeg grba grada Bjelovara. Natječaj je imao za cilj poticati maštu i kreativnost učenika, razvijati njihove likovne vještine te ih poticati na istraživanje o povijesnim i kulturnim vrednotama grada Bjelovara, uz naglasak na prepoznatljivi paviljon. Tema dječjega grba je bio Paviljon viđen očima djeteta i u mašti djeteta.

Suzana Turković, Mirjana Skukan


[OPŠIRNIJE]Dan kravate u Trećoj
Mateja Petrović / datum: 19. 10. 2021. 17:32

Prelistajte digitalnu knjigu i pogledajte kako su naši učenici sa svojim učiteljicama obilježili Dan kravate.

Dan kravate 2021.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt „Volim Republiku Hrvatsku“
Mateja Petrović / datum: 19. 10. 2021. 17:21

18.10.2021. godine započeo je projekt „Volim Republiku Hrvatsku“ obilježavanjem Dana kravate. Nosioci projekta su: III. osnovna škola Bjelovar i Osnovna škola Ivana Meštrovića, Zagreb. U eTwinning projekt su uključene škole od Vrbanje, Bjelovara, Čazme, Zagreba do Zadra i Sukošana.

Kako su učenici 4.c razreda III. osnovne škole Bjelovar obilježili početak projekta i Dan kravate pogledajte na poveznici: https://wakelet.com/wake/MxQA3Yobu1NeuUqMrDrno

                                                                             Nataša Brekalo, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha u PŠ Galovac
Mateja Petrović / datum: 18. 10. 2021. 21:10

U ponedjeljak 11. listopada je u područnoj školi Galovac obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U digitalnoj knjizi na sljedećoj poveznici možete pogledati galeriju fotografija.

Dan kruha u PŠ Galovac


[OPŠIRNIJE]Poletarci III. osnovne škole Bjelovar
Neven Kudumija / datum: 6. 10. 2021. 13:30

Poletarci III. osnovne škole Bjelovar sudjelovali su na " Jesenskom okupljanju izviđača - Kalnik 2021." . Subotu, 2. listopada, proveli su na obroncima Kalnika igrajući zanimljive igre i družeći se s izviđačima iz brojnih odreda sjeverozapadne Hrvatske. 

Napisala: Ksenija Rubčić


[OPŠIRNIJE]Oznake kvalitete za međunarodne eTwinning projekte
Neven Kudumija / datum: 4. 10. 2021. 11:29

Tijekom prošle školske godine učenici 2. c razreda i njihova razredna učiteljica provodili su eTwinning projekt Ja i sva moja lica, dok su učenici 4. c razreda provodili eTwinning projekt Igrom do znanja i zabave. U oba projekta uz razredne učiteljice, voditeljica je bila psihologinja škole.

Mirjana Skukan i Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]DAN PROFESIONALNOG USMJERAVANJA - 30.9.2021.
Goran Čanić / datum: 1. 10. 2021. 08:25

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri i Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Bjelovar organiziraju već tradicionalno „Dan profesionalnog usmjeravanja“ s ciljem upoznavanja učenika s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja, potrebama tržišta rada i prilikama zapošljavanja u našoj županiji. Što je zapravo – cilj? Cilj je zainteresirati učenike 8. razreda za deficitarna zanimanja i zbog toga u taj projekat ulaze lokalni poslodavci koje predstavljaju svoje djelatnosti učenicima.


[OPŠIRNIJE]LIKOVNA IZLOŽBA 3. BALOGIJADE
Neven Kudumija / datum: 28. 9. 2021. 09:27

Osnovna škola „Grigor Vitez″ Sveti Ivan Žabno organizirala je 3. krasnoslovno – scenski i likovni nacionalni natječaj raspisan u čast velikog književnika i likovnog umjetnika Zvonimira Baloga.

Tema likovnog natječaja 3. Balogijade bila je vezana uz Nevidljivu Ivu. Povodom 50. godišnjice objave prvog izdanja ove knjige (1970. u sklopu Biblioteke Vjeverica izdavačke kuće Mladost) tek ove 2021. godine otisnut će se jubilarno izdanje Nevidljive Ive u nakladi izdavačke kuće Katarina Zrinska iz Varaždina.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Nagrada na Literarnom natječaju Trenutak uspomene u Zaprešiću
Neven Kudumija / datum: 19. 9. 2021. 20:47

Turistička zajednica grada Zaprešića organizirala je nacionalni literarni natječaj Trenutak uspomene u čast bana Josipa Jelačića.

Natječaj je raspisan za učenike osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. Učenici su mogli pisati pjesme ili priče na šest jezika koliko ih je govorio i sam ban Josip Jelačić: hrvatskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, mađarskom i latinskom.

Suzana Turković, mag. prim. educ.

 


[OPŠIRNIJE]Zelena čistka
Neven Kudumija / datum: 19. 9. 2021. 14:13

U petak 17. rujna 2021., na inicijativu Udruge Žmergo, sudjelovali smo u kampanji Zelena čistka.

Cilj je kampanje osvijestiti važnost čistog okoliša i okupiti sve građane, a posebice one najmlađe, u zajedničkom cilju za bolju i zeleniju budućnost.

Napisala: Nina Verčević


[OPŠIRNIJE]Uspješno završeni ovogodišnji eTwinning projekti
Mateja Petrović / datum: 1. 7. 2021. 09:29

Ove godine naša je škola sudjelovala u nekoliko eTwinning projekata među kojima su bili i projekti „Igrom do znanja i zabave“ i „Me, Myself & I“.


Igrom do znanja i zabave izvrstan je projekt kojeg su osmislile Ivana Frančić i Renata Posavec, a osnovni je cilj projekta implementacija igre u nastavu s ciljem motivacije učenika za lakše usvajanje nastavnih sadržaja, ponavljanje i uvježbavanje sadržaja, poticanja originalnosti, kreativnosti, divergentnog mišljenja te razvoja socijalnih vještina, samopouzdanja te međusobnog uvažavanja.
U projektu su sudjelovali učenici 4.c razreda, njihova učiteljica Bojana Matenda te psihologinja škole Mirjana Skukan.
Navedene ciljeve ostvarili smo kroz niz kreativnih radionica koristeći suradničko i projektno učenje, suvremene načine učenja i poučavanja ali i ono što je najvažnije puno igre i zabave. Detaljnije o svim provedenim aktivnostima tijekom projekta možete pogledati na poveznici:

http://os-treca-bj.skole.hr/projekti/igrom_do_znanja_i_zabave

O mentalnom zdravlju svojih učenika ove se školske godine uz psihologinju Mirjanu Skukan brinula učiteljica Suzana Turković koja se sa svojim 2. c razredom priključila međunarodnom eTwinnig projektu „Me, Myself & I“ (Ja i sva moja lica). Autori ovog projekta su Goran Podunavac i Marija Jurić, a cilj je projekta promovirati važnost dobrog mentalnog zdravlja kod djece kroz različite, djeci primjerene aktivnosti, te ih potaknuti na prepoznavanje emocija, traženje podrške i primjereno komuniciranje u svrhu brige i očuvanja vlastitog i tuđeg
zdravlja.
Učenici 2. c su marljivo i vrijedno radili na ostvarivanju ovih ciljeva a kako su se brinuli o svom mentalnom zdravlju pogledajte na poveznici: http://os-treca-bj.skole.hr/projekti/mmm

Mirjana Skukan, psihologinja škole


[OPŠIRNIJE]Poletarci III. osnovne škole
Neven Kudumija / datum: 29. 6. 2021. 14:30

   Poletarci naše škole sudjelovali su na kampiranju u organizaciji Udruge skauta "Sv. Juraj" Bjelovar. Dva dana proveli su u šumi pokraj Kapele. Učili su o drveću naših šuma, orijentaciji u prirodi, pekli kobasice na vatri, spavali  u šatorima … Svi su se uspješno prilagodili životu bez mobitela, struje i drugih blagodati suvremenog života. Vikend su proveli u druženju i igri.

Napisala: Ksenija Rubčić


[OPŠIRNIJE]Kviz "Čitamo održivo"
Mateja Petrović / datum: 20. 6. 2021. 10:28

I ove godine u sklopu projekta Čitamo održivo održan je kviz prepoznavanja nepoznatih riječi. Učenici su marljivo skupljali nepoznate riječi a naša knjižničarka Margareta Popčević i nastavnica hrvatskog jezika Mira Ankica Klarić odabrale su nekoliko riječi za kviz. U kvizu su sudjelovali učenici nižih razreda matične škole i učenici 2. i 4. razreda područne škole Galovac. Prvo mjesto nagrađeno je malim poklonom, dok su svi ostali dobili pohvalnice za sudjelovanje.

Prvo mjesto ostvarili su sljedeći učenici:

Ivan Galić, 1. b razred,   Vito Tonković, 2. c razred

Jana Klarić, 3. c razred,  Marko Vinković, 4. c razred

Čestitamo nagrađenima ali i svima ostalima koji su sudjelovali u zabavnom i poučnom kvizu!

Pod opširnije možete pogledati galeriju fotografija.


[OPŠIRNIJE]NAGRADE NA NACIONALNOM NATJECANJU EUROPA U ŠKOLI
Neven Kudumija / datum: 31. 5. 2021. 17:48

   Europski dom Zagreb ove je školske godine organizirao 27. natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske.

   Europa u školi jedno je od najstarijih kreativnih natjecanja u Europi i Hrvatskoj. Natjecanje se u Europi provodi više od 60 godina, a u Hrvatskoj Europski dom Zagreb ovaj projekt provodi već 27 godina.

Suzana Turković, učiteljica


[OPŠIRNIJE]POHVALE UČENICAMA NA IX. LIKOVNO-LITERARNO-NOVINARSKOM NATJEČAJU „BOGATSTVO RAZLIČITOSTI“
Neven Kudumija / datum: 31. 5. 2021. 17:45

   Osnovna škola „Matija Gubec″ iz Tavankuta već devetu godinu organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti″ za učenike osnovnih škola.

   Cilj natječaja je potaknuti učenike na promišljanje o temama suživota, na razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.

Suzana Turković, učiteljica


[OPŠIRNIJE]Čitanjem do zvijezda
Mateja Petrović / datum: 30. 5. 2021. 17:46

Državno natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za osnovne škole održalo se 10. i 11. svibnja 2021. Natjecanje je provedeno online, a sudjelovalo je 180 učenika iz 50 osnovnih škola iz svih hrvatskih županija.

Tema ovogodišnjeg projekta bila je U svijetu knjiga, a učenici su trebali pročitati: Miris knjige Jadranke Klepac, Tom Gates: svjetski dan knjige Liz Pichon, Matilda Roalda Dahla i Demon školske knjižnice Moree Banićević. Na pismenom dijelu ispita osim poznavanja detalja iz sadržaja knjiga, provjeravala su se znanja iz opće kulture te iz informacijske i čitalačke pismenosti.

Nakon osvojenog 2. mjesta na županijskom natjecanju, našu su školu predstavljale Matea Vilus, Mia Haić i Mia Hrpalo iz 8.a razreda. Učenice su pokazale izvrsno znanje ta osvojile 2. mjesto. Pripremale su ih knjižničarke Mateja Mačešić i Margareta Popčević. Osim dobivenih nagrada vjerujemo da će im sjećanje na ovo natjecanje ostati u lijepoj uspomeni. Čestitamo!

 

Margareta Popčević


[OPŠIRNIJE]Međuškolski književni kviz
Mateja Petrović / datum: 26. 5. 2021. 16:14

Dana 28. travnja 2021. održan je jubilarni deseti po redu Međuškolski književni kviz namijenjen učenicima petih razreda Bjelovarsko-bilogorske županije. Začetnice projekta su knjižničarke Dejana Kurtović iz IV. OŠ Bjelovar i Margareta Popčević iz naše škole, a ciljevi projekta su poticanje čitanja s razumijevanjem i razvijanje čitalačkih navika, ali i međusobno povezivanje i druženje učenika kroz zabavno-natjecateljski karakter kviza. Ovogodišnji je zadatak bio pročitati roman Čokoladne godine Mladena Kopjara, a za kviz su učenike pripremale školske knjižničarke.

Početkom travnja svaka je škola organizirala prednatjecanje u kojem su se tri najuspješnija učenika plasirala na županijsko natjecanje. S obzirom na epidemiološke mjere, kviz na županijskoj razini nije bio održan u školi domaćinu, već je svaka skupina kviz rješavala u svojoj školi dok ih je povjerenstvo nadziralo putem Zoom platforme. Nakon kviza uslijedio je virtualni književni susret s Mladenom Kopjarom kojem su učenici postavljali brojna i zanimljiva pitanja, a predstavio nam je i djela Poštanski Marko i  Djed Mlaz. Nakon susreta proglašeni su rezultati natjecanja u kojem je sudjelovalo čak 12 županijskih škola.

Naša se škola plasirala na 8. mjesto, a predstavljale su nas učenice Lana Grudenić i Marta Frančić iz 5.b i učenik Marko Glavičić iz 5.a razreda. Prvih nekoliko mjesta osvojilo je vrijedne nagrade, a za ostatak sudionika osigurane su one utješne. Bez obzira na osvojeno mjesto, našim se učenicima iznimno svidjelo sudjelovati u kvizu i čitati izabrano djelo o čemu svjedoči i njihov prijedlog da se Čokoladne godine uvrsti na budući popis lektirnih naslova.

Mateja Mačešić, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Učenik Dinko Gazdek (7.a) ostvario 4. mjesto na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara RH
Neven Kudumija / datum: 9. 5. 2021. 21:15

   Učenik naše škole, Dinko Gazdek (7.a) pozvan je na državnu razinu natjecanja na osnovu osvojenog 1. mjesta na županijskom natjecanju u području natjecanja Strojarske konstrukcije te je u sva tri dijela natjecanja ostvario izuzetno dobar uspjeh i s visokih 82 boda osvojio 4. mjesto, imajući samo 1 bod manje od učenika koji je osvojio 1. mjesto. 

Antun Petrlić, mentor učenika


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Mateja Petrović / datum: 26. 4. 2021. 09:11

Natjecanje se održalo 22. i 23. travnja online, sukladno epidemiološkim mjerama, u našoj matičnoj školi. Prvi dio ispita se sastojao od pisanja sastavka, razumijevanja pročitanog teksta te gramatike, a drugi dan je bio usmeni dio ispita. Nakon toga održalo se proglašenje online putem aplikacije zoom

Michelle Riter, učenica 8.d razreda ostvarila je 5. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkoga jezika u kategoriji 1 (učenici koji su boravili u zemljama njemačkog govornog područja ili učenici koji su odrasli u dvojezičnom okruženju).

Mentorica: Maja Šibarić

Čestitamo na ostvarenom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Atom liga 2020./2021.
Mateja Petrović / datum: 21. 4. 2021. 20:20

Atom liga je grupni natječaj u kojemu se natječu škole cijele Hrvatske. U timu se nalazi troje učenika od kojih je jedan kapetan koji prima sve upute na svoj e-mail i upućuje ih ostalim sudionicima. Pitanja obuhvaćaju područje matematike, kemije i fizike. Održavaju se dva kola - jedan u jesen, drugi u proljeće te se nakon toga zbrajaju bodovi.  Drugo kolo održano je 17. 4. a sudjelovalo je 114 škola iz cijele države u kategoriji osmih razreda.

Našu školu predstavljale su učenice 8. a razreda: Lana Mihaci, Hana Hodalić i Mia Haić, te su za prvi put zauzele odlično 74. mjesto. 

Nakon natjecanja učenice su izjavile: "Mislim da je to jedno lijepo iskustvo za sve ljubitelje ovih predmeta, ali i ostale jer sve je zabavnije uz prijatelje kao što je to ovdje i bio cilj". 

Čestitamo na sudjelovanju!

Mentorica: Vanja Čučković Makar


[OPŠIRNIJE]15. likovno-literarni natječaj "Poj riči materinske"
Mateja Petrović / datum: 20. 4. 2021. 14:56

Na 15. likovno-literarnom natječaju Poj riči materinske koju organizira Osnovna škola Primošten pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske učenici III. osnovne škole Bjelovar postigli su izvrsne rezultate.

Učenica 2.c razreda Petra Sigl pohvaljena je za svoj literarni rad: Jutro, mentorica Suzana Turković.

Učenik 3.c razreda Borna Jakić nagrađen je za likovni uradak,                      mentorica Nataša Brekalo.

Osim pohvala i nagrada likovni i literarni radovi 2.c i 3.c razreda nalaze se i u Zborniku radova ovog natječaja. Učenici čiji se radovi nalaze u Zborniku: Viktor Galunić, Tea Đuranić, Lea Markovinović, Lana Kovačević, Nina Roksandić, Jana Klarić, Mihael Topljak, Jakov Vinković, Marko Rukavina, Vito Tonković i Matia Paljan.

Bravo za učenike III. osnovne škole Bjelovar i njihove mentorice!

 

                                                                       Nataša Brekalo, mag. prim. educ.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz informatike 2021.
Mateja Petrović / datum: 9. 3. 2021. 07:36

U srijedu 3. užujka 2021. u IV. osnovnoj školi Bjelovar održana je županijska razina natjecanja iz informatike.

Učenici naše škole postigli su odlične rezultate. 

 

Digitalne kompetencije 5. razred

2. mjesto - Ivan Klarić (5. c)

7. mjesto - Nikola Živanović (5. c)

8. mjesto - Leon Grgić (5. c)

                                Mentorica: Mateja Petrović

Digitalne kompetencije 6. razred

2. mjesto - Dominik Crnogaj (6. d)

                                Mentor: Neven Kudumija

Čestitamo našim učenicima na osvojenim mjestima!

 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje Treće osnovne škole Bjelovar u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom "Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021."
Neven Kudumija / datum: 7. 3. 2021. 22:47

U petak 5.3.2021. učenici matične škole i područnih škola Obrovnica i Galovac su, zajedno s učiteljicama prirode i biologije Martinom Matoničkin i Ninom Verčević te ravnateljicom Gorankom Preskočil, u okolišu navedenih škola posadili 10 sadnica stabala. Sudjelovanjem u kampanji udruge Zasadi stablo, ne budi panj želimo učenike osvijestiti o tome da svatko može posaditi stablo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. 

Napisala: Martina Matoničkin

 


[OPŠIRNIJE]TJEDAN PSIHOLOGIJE U TREĆOJ
Mateja Petrović / datum: 19. 2. 2021. 09:20

Četrnaestu godinu za redom  u čitavoj Hrvatskoj obilježava se manifestacija pod nazivom Tjedan psihologije čiji je osnovni cilj približiti i predstaviti psihologiju zajednici te pokazati svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Slogan ovogodišnjeg Tjedna psihologije koji se održava od 15.- 21. veljače je „Čuvajmo (mentalno) zdravlje , a u obilježavanje se uključila i III. osnovna škola Bjelovar nizom radionica i predavanja kako za učenike tako i za učitelje škole. Iako je zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera dio predavanja održan online to nikako nije umanjilo njihovu  vrijednost i zanimljivost.

Ove su nam godine gostujuće predavačice bile prof. Marina Pavić, psihologinja u Medicinskoj školi Bjelovar te prof. Renata Hunjadi Brzović psihologinja Zavoda za javno zdravstvo. Profesorica Pavić je učenicima sedmih razreda održala zanimljivo i korisno predavanje pod nazivom „Kako savladati tremu“ dok je profesorica Brzović Hunjadi osmašima govorila o ljubomori.

Psihologinja škole Mirjana Skukan i knjižničarka Margareta Popčević održale su radionicu za učenike prvog razreda pod nazivom „Ljubav iz bajke“. Kako je i zašto važno da osim što vježbamo mišiće, vježbamo i svoj mozak učenike četvrtih razreda  poučila je psihologinja škole radionicom  pod nazivom „Danas vježbamo mozak !“.

O važnosti prepoznavanja simptoma koja ukazuju na postojanje mentalnih poremećaja   te ulozi nastavnika u očuvanju mentalnog zdravlja učenika govorila je profesorica Skukan u online predavanju za učitelje škole na temu „Mentalno zdravlje djece i mladih“.

Do slijedećeg Tjedna psihologije u Trećoj  ČUVAMO  (MENTALNO ) ZDRAVLJE!

Plakat tjedna psihologije pogledajte pod opširnije.

                                                                                       Mirjana  Skukan, prof.,                                                                                 psihologinja škole


[OPŠIRNIJE]Maskembal u PŠ Galovac
Mateja Petrović / datum: 19. 2. 2021. 09:14

U Područnoj školi Galovac, 16.  veljače 2021. godine održan je maskenbal. Bilo je to natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika.

Poklade (Karneval) je svečano razdoblje prije Korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. Učenici su se maskirali u razne maske (policajac, haker, dobra vještica, miš, Joker, vampir, gradonačelnik, duh, Minnion…). Odabrane su i najbolje maske. Dok je žiri odlučivao koje su maske bile najbolje te koje su se najbolje predstavile, učenici su pjevali, plesali i jeli krafne. Svi sudionici su dobili simbolične nagrade te diplome.

Fotografije pogledajte pod opširnije.

                                             Učiteljica: Barbara Fabičević, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Oboji za bolje sutra!
Mateja Petrović / datum: 19. 2. 2021. 09:08

Dječak i djevojčica kao pravi super junaci lebde iznad planeta i gledaju prema njemu (planet zemlja na sebi ima znak DANGER/COVID). Pitaju se: Kako učiniti ovaj svijet boljim, sretnijim i sigurnijim mjestom? Što sve moramo napraviti kako bi se u budućnosti zaštitili od virusa i ostalih katastrofa?

Učenici 3.c razreda III. osnovne škole Bjelovar sa svojom učiteljicom Natašom Brekalo sudjelovali su sa Udrugom Zamah – Regionalna zaklada za lokalni razvoj u izradili bojanke  „Oboji za bolje sutra“. Bojanka će biti dostupna u sedam osnovnih škola na području Bjelovarsko – bilogorske županije, kao i u digitalnom formatu za svu osnovnoškolsku djecu diljem Hrvatske.

Bojanka je primarno usmjerena educiranju djece o važnosti mjera kojih se trebaju pridržavati u doba pandemije COVID 19, ali također promiče među djecom kritičko promišljanje, solidarnost, očuvanje okoliša te zdravu prehranu kao vrijednosti i prakse koje trebaju slijediti za održivo i bolje sutra.

Članovi udruge su 15.2.2021. donirali našoj školi 200 bojanki, a prvi su ih primili učenici 3.c razreda koji su i sudjelovali u njezinoj izradi svojim radovima.

Fotografije pogledajte pod opširnije.

                                                   Učiteljica: Nataša Brekalo, mag. prim. educ.

 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Neven Kudumija / datum: 13. 2. 2021. 13:01

Preko 170 zemalja diljem svijeta, članica udruženja Insafe/INHOPE, svakog drugog utorka u veljači, udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o izazovima u korištenju online tehnologija i važnosti zaštite djece i mladih na internetu. Od 2015. godine Hrvatsku u ovom važnom međunarodnom udruženju predstavlja Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.

 


[OPŠIRNIJE]Dragi učenici, poštovani roditelji !
Neven Kudumija / datum: 7. 1. 2021. 10:03

Nadam se da ste svi dobro i zdravo i da koliko je god to moguće barem malo uživate u školskim praznicima. U ovim izazovnim vremenima u kojima smo se svi zajedeno našli, suočili smo se možda po prvi puta sa nekim strahovima koji su nam do sada bili nepoznati. Svatko od nas na stresne situacije reagira drugačije ali važno je znati da su u ovim „nenormalnim“ vremenima sve naše reakcije „normalne“. Ponekad je dovoljno samo s nekim porazgovarati i podijeliti svoje brige, a ponekad će nam biti potrebna pomoć stručnjaka, prvenstveno psihologa. Stoga Vas podsjećam da mi se bez obzira što nema nastave slobodno možete obratiti na broj mobitela 099/3968541, mail adresu mirjana.skukan@skole.hr ili preko aplikacije Teams.


[OPŠIRNIJE]Prva nagrada na natječaju Školske knjige
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:30

Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila je kreativni natječaj s nazivom Za Zemljin spas ja dižem svoj glas za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Cilj natječaja bio je povećati važnost očuvanja okoliša, a zadatak je bio naslikati motiv za platnenu vrećicu karakterističan za mjesto u kojem učenici žive, koje vole i koje poznaju.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Nagrada Foruma za slobodu odgoja 2. c razredu
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:27

Forum za slobodu odgoja pozvao je i ove godine učenike da se uključe u 10. jubilarni natječaj Oboji svijet! i da svojim radovima pridonesu širenju tolerancije.

Tema natječaja je, kao i svih prijašnjih godina, prihvaćanje i poštivanje različitosti i individualnih razlika u svakodnevnom životu, u školama i lokalnim zajednicama te u svijetu.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]e-Twinning projekt "Što sve možemo sa sjemenkama i plodovima?
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:25

Učiteljice prirode i biologije naše škole, Martina Matoničkin i Nina Verčević, sa svojim su se učenicima uključile u međunarodni eTwinning projekt „Što sve možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima?“ u kojemu će učenici koristiti IKT tehnologije i predstaviti ostalim dionicima projekta svoje radove.


[OPŠIRNIJE]Igrom do znanja i zabave
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:23

Učenici 4. c razreda i učiteljica Bojana Matenda razveselili su se kada im je psihologinja škole Mirjana Skukan predložila da se uključe u e Twinning projekt „Igrom do znanja i zabave“.  Cilj je projekta da kroz različite  aktivnosti, koje se baziraju na igri i druženju, učenici što lakše stječu što više znanja koja će im koristiti u školi, ali još i bitnije – u svakodnevnom životu. Tako  igrajući se poboljšavaju svoje kompetencije – verbalne, socijalne, digitalne, logičke…

Bojana Matenda


[OPŠIRNIJE]Jesen u PŠ Gudovac
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:18

Bogatstvo jesenskih plodova i s ljubavlju sačuvani stari predmeti očarali su nas svojom ljepotom i skladom.  Tu prelijepu izložbu pripremili su za Vas učiteljica Ana Martinjak sa svojim roditeljima i učenicima 1. razreda PŠ Gudovac.

Ana Martinjak


[OPŠIRNIJE]MANIFESTACIJA UBERI PRIČU
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:14

U organizaciji Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar 13. puta zaredom održana je manifestacija pod nazivom Uberi priču.

Ovaj zabavni program kojemu je cilj poticanje čitanja kod djece održan je 8. listopada 2020. u središnjem gradskom parku. U programu je sudjelovao 2. c razred i njihova učiteljica Suzana Turković.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj Poznati Bjelovarčani u očima djeteta
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:10

Društvo Naša djeca Bjelovar uz potporu Grada Bjelovara i Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara objavilo je likovni natječaj Poznati Bjelovarčani u očima djeteta.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]10. listopada - Svjetski dan mentalnog zdravlja
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:08

Ove smo godine po prvi puta u našoj školi obilježili SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA. Nizom radionica u kojima smo isticali naše pozitivne osobine, izražavali i opisivali osjećaje, navodili načine kojima brinemo o svom mentalnom zdravlju, te vježbali mozak uz Brain gym vježbe promovirali smo važnost mentalnog zdravlja djece.


[OPŠIRNIJE]eTwining projekt Me, Myself & I (Ja i sva moja lica)
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:04

Ove školske godine naša škola priključila se međunarodnom eTwinning projektu Me, Myself & I (Ja i sva moja lica).

eTwining projekt Me, Myself & I osmislili su učitelj informatike Goran Podunavac iz Osnovne škole Popovac i psihologinja Marija Jurić iz Osnovne škole Drenje.

 

Mirjana Skukan, Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Državni natječaj SFerice 2020.
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 16:59

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba već niz godina raspisuje natječaj za literarne i likovne radove po zadanim temama u kategorijama od 1. do 4. razreda i  od 5. do 8. razreda osnovnih škola, te u kategoriji srednjih škola.

Od pristiglih radova žiri bira one najbolje, a nagrade im se dodjeljuju na SFeraKonu, svečanoj skupštini društva SFera.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju