preskoči na sadržaj

III. osnovna škola Bjelovar

Login
Tražilica
PROJEKT "ČITAMO ODRŽIVO"

Pogledajte što smo sve radili u našem projektu:

Projekt Čitamo održivo

Nastavljamo s natječajem i 2021. godine te Vas pozivamo na sudjelovanje.
Svi podatci su u prilogu.
Veselimo se Vašem sudjelovanju na natječaju.

 

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

NAŠE ZVONO - Digitalni časopis III. OŠ

eTwinning projekt

Što sve možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima?

Poveznica

Priloženi dokumenti:
qr kod.png

Projekt Drvokod.eu

CISOK

 

 

 

 

E-škole

Djetinjstvo bez gladi

Priloženi dokumenti:
Djetinjstvo bez gladi.pdf

Sinergijom do uspješne zajednice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2015.

Ukupno: 259896
vijesti
DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
Mateja Petrović / datum: 26. 4. 2021. 09:11

Natjecanje se održalo 22. i 23. travnja online, sukladno epidemiološkim mjerama, u našoj matičnoj školi. Prvi dio ispita se sastojao od pisanja sastavka, razumijevanja pročitanog teksta te gramatike, a drugi dan je bio usmeni dio ispita. Nakon toga održalo se proglašenje online putem aplikacije zoom

Michelle Riter, učenica 8.d razreda ostvarila je 5. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkoga jezika u kategoriji 1 (učenici koji su boravili u zemljama njemačkog govornog područja ili učenici koji su odrasli u dvojezičnom okruženju).

Mentorica: Maja Šibarić

Čestitamo na ostvarenom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Atom liga 2020./2021.
Mateja Petrović / datum: 21. 4. 2021. 20:20

Atom liga je grupni natječaj u kojemu se natječu škole cijele Hrvatske. U timu se nalazi troje učenika od kojih je jedan kapetan koji prima sve upute na svoj e-mail i upućuje ih ostalim sudionicima. Pitanja obuhvaćaju područje matematike, kemije i fizike. Održavaju se dva kola - jedan u jesen, drugi u proljeće te se nakon toga zbrajaju bodovi.  Drugo kolo održano je 17. 4. a sudjelovalo je 114 škola iz cijele države u kategoriji osmih razreda.

Našu školu predstavljale su učenice 8. a razreda: Lana Mihaci, Hana Hodalić i Mia Haić, te su za prvi put zauzele odlično 74. mjesto. 

Nakon natjecanja učenice su izjavile: "Mislim da je to jedno lijepo iskustvo za sve ljubitelje ovih predmeta, ali i ostale jer sve je zabavnije uz prijatelje kao što je to ovdje i bio cilj". 

Čestitamo na sudjelovanju!

Mentorica: Vanja Čučković Makar


[OPŠIRNIJE]15. likovno-literarni natječaj "Poj riči materinske"
Mateja Petrović / datum: 20. 4. 2021. 14:56

Na 15. likovno-literarnom natječaju Poj riči materinske koju organizira Osnovna škola Primošten pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske učenici III. osnovne škole Bjelovar postigli su izvrsne rezultate.

Učenica 2.c razreda Petra Sigl pohvaljena je za svoj literarni rad: Jutro, mentorica Suzana Turković.

Učenik 3.c razreda Borna Jakić nagrađen je za likovni uradak,                      mentorica Nataša Brekalo.

Osim pohvala i nagrada likovni i literarni radovi 2.c i 3.c razreda nalaze se i u Zborniku radova ovog natječaja. Učenici čiji se radovi nalaze u Zborniku: Viktor Galunić, Tea Đuranić, Lea Markovinović, Lana Kovačević, Nina Roksandić, Jana Klarić, Mihael Topljak, Jakov Vinković, Marko Rukavina, Vito Tonković i Matia Paljan.

Bravo za učenike III. osnovne škole Bjelovar i njihove mentorice!

 

                                                                       Nataša Brekalo, mag. prim. educ.


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz informatike 2021.
Mateja Petrović / datum: 9. 3. 2021. 07:36

U srijedu 3. užujka 2021. u IV. osnovnoj školi Bjelovar održana je županijska razina natjecanja iz informatike.

Učenici naše škole postigli su odlične rezultate. 

 

Digitalne kompetencije 5. razred

2. mjesto - Ivan Klarić (5. c)

7. mjesto - Nikola Živanović (5. c)

8. mjesto - Leon Grgić (5. c)

                                Mentorica: Mateja Petrović

Digitalne kompetencije 6. razred

2. mjesto - Dominik Crnogaj (6. d)

                                Mentor: Neven Kudumija

Čestitamo našim učenicima na osvojenim mjestima!

 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje Treće osnovne škole Bjelovar u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom "Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021."
Neven Kudumija / datum: 7. 3. 2021. 22:47

U petak 5.3.2021. učenici matične škole i područnih škola Obrovnica i Galovac su, zajedno s učiteljicama prirode i biologije Martinom Matoničkin i Ninom Verčević te ravnateljicom Gorankom Preskočil, u okolišu navedenih škola posadili 10 sadnica stabala. Sudjelovanjem u kampanji udruge Zasadi stablo, ne budi panj želimo učenike osvijestiti o tome da svatko može posaditi stablo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. 

Napisala: Martina Matoničkin

 


[OPŠIRNIJE]TJEDAN PSIHOLOGIJE U TREĆOJ
Mateja Petrović / datum: 19. 2. 2021. 09:20

Četrnaestu godinu za redom  u čitavoj Hrvatskoj obilježava se manifestacija pod nazivom Tjedan psihologije čiji je osnovni cilj približiti i predstaviti psihologiju zajednici te pokazati svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Slogan ovogodišnjeg Tjedna psihologije koji se održava od 15.- 21. veljače je „Čuvajmo (mentalno) zdravlje , a u obilježavanje se uključila i III. osnovna škola Bjelovar nizom radionica i predavanja kako za učenike tako i za učitelje škole. Iako je zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera dio predavanja održan online to nikako nije umanjilo njihovu  vrijednost i zanimljivost.

Ove su nam godine gostujuće predavačice bile prof. Marina Pavić, psihologinja u Medicinskoj školi Bjelovar te prof. Renata Hunjadi Brzović psihologinja Zavoda za javno zdravstvo. Profesorica Pavić je učenicima sedmih razreda održala zanimljivo i korisno predavanje pod nazivom „Kako savladati tremu“ dok je profesorica Brzović Hunjadi osmašima govorila o ljubomori.

Psihologinja škole Mirjana Skukan i knjižničarka Margareta Popčević održale su radionicu za učenike prvog razreda pod nazivom „Ljubav iz bajke“. Kako je i zašto važno da osim što vježbamo mišiće, vježbamo i svoj mozak učenike četvrtih razreda  poučila je psihologinja škole radionicom  pod nazivom „Danas vježbamo mozak !“.

O važnosti prepoznavanja simptoma koja ukazuju na postojanje mentalnih poremećaja   te ulozi nastavnika u očuvanju mentalnog zdravlja učenika govorila je profesorica Skukan u online predavanju za učitelje škole na temu „Mentalno zdravlje djece i mladih“.

Do slijedećeg Tjedna psihologije u Trećoj  ČUVAMO  (MENTALNO ) ZDRAVLJE!

Plakat tjedna psihologije pogledajte pod opširnije.

                                                                                       Mirjana  Skukan, prof.,                                                                                 psihologinja škole


[OPŠIRNIJE]Maskembal u PŠ Galovac
Mateja Petrović / datum: 19. 2. 2021. 09:14

U Područnoj školi Galovac, 16.  veljače 2021. godine održan je maskenbal. Bilo je to natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika.

Poklade (Karneval) je svečano razdoblje prije Korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. Učenici su se maskirali u razne maske (policajac, haker, dobra vještica, miš, Joker, vampir, gradonačelnik, duh, Minnion…). Odabrane su i najbolje maske. Dok je žiri odlučivao koje su maske bile najbolje te koje su se najbolje predstavile, učenici su pjevali, plesali i jeli krafne. Svi sudionici su dobili simbolične nagrade te diplome.

Fotografije pogledajte pod opširnije.

                                             Učiteljica: Barbara Fabičević, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Oboji za bolje sutra!
Mateja Petrović / datum: 19. 2. 2021. 09:08

Dječak i djevojčica kao pravi super junaci lebde iznad planeta i gledaju prema njemu (planet zemlja na sebi ima znak DANGER/COVID). Pitaju se: Kako učiniti ovaj svijet boljim, sretnijim i sigurnijim mjestom? Što sve moramo napraviti kako bi se u budućnosti zaštitili od virusa i ostalih katastrofa?

Učenici 3.c razreda III. osnovne škole Bjelovar sa svojom učiteljicom Natašom Brekalo sudjelovali su sa Udrugom Zamah – Regionalna zaklada za lokalni razvoj u izradili bojanke  „Oboji za bolje sutra“. Bojanka će biti dostupna u sedam osnovnih škola na području Bjelovarsko – bilogorske županije, kao i u digitalnom formatu za svu osnovnoškolsku djecu diljem Hrvatske.

Bojanka je primarno usmjerena educiranju djece o važnosti mjera kojih se trebaju pridržavati u doba pandemije COVID 19, ali također promiče među djecom kritičko promišljanje, solidarnost, očuvanje okoliša te zdravu prehranu kao vrijednosti i prakse koje trebaju slijediti za održivo i bolje sutra.

Članovi udruge su 15.2.2021. donirali našoj školi 200 bojanki, a prvi su ih primili učenici 3.c razreda koji su i sudjelovali u njezinoj izradi svojim radovima.

Fotografije pogledajte pod opširnije.

                                                   Učiteljica: Nataša Brekalo, mag. prim. educ.

 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Neven Kudumija / datum: 13. 2. 2021. 13:01

Preko 170 zemalja diljem svijeta, članica udruženja Insafe/INHOPE, svakog drugog utorka u veljači, udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o izazovima u korištenju online tehnologija i važnosti zaštite djece i mladih na internetu. Od 2015. godine Hrvatsku u ovom važnom međunarodnom udruženju predstavlja Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.

 


[OPŠIRNIJE]Dragi učenici, poštovani roditelji !
Neven Kudumija / datum: 7. 1. 2021. 10:03

Nadam se da ste svi dobro i zdravo i da koliko je god to moguće barem malo uživate u školskim praznicima. U ovim izazovnim vremenima u kojima smo se svi zajedeno našli, suočili smo se možda po prvi puta sa nekim strahovima koji su nam do sada bili nepoznati. Svatko od nas na stresne situacije reagira drugačije ali važno je znati da su u ovim „nenormalnim“ vremenima sve naše reakcije „normalne“. Ponekad je dovoljno samo s nekim porazgovarati i podijeliti svoje brige, a ponekad će nam biti potrebna pomoć stručnjaka, prvenstveno psihologa. Stoga Vas podsjećam da mi se bez obzira što nema nastave slobodno možete obratiti na broj mobitela 099/3968541, mail adresu mirjana.skukan@skole.hr ili preko aplikacije Teams.


[OPŠIRNIJE]Prva nagrada na natječaju Školske knjige
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:30

Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila je kreativni natječaj s nazivom Za Zemljin spas ja dižem svoj glas za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Cilj natječaja bio je povećati važnost očuvanja okoliša, a zadatak je bio naslikati motiv za platnenu vrećicu karakterističan za mjesto u kojem učenici žive, koje vole i koje poznaju.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Nagrada Foruma za slobodu odgoja 2. c razredu
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:27

Forum za slobodu odgoja pozvao je i ove godine učenike da se uključe u 10. jubilarni natječaj Oboji svijet! i da svojim radovima pridonesu širenju tolerancije.

Tema natječaja je, kao i svih prijašnjih godina, prihvaćanje i poštivanje različitosti i individualnih razlika u svakodnevnom životu, u školama i lokalnim zajednicama te u svijetu.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]e-Twinning projekt "Što sve možemo sa sjemenkama i plodovima?
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:25

Učiteljice prirode i biologije naše škole, Martina Matoničkin i Nina Verčević, sa svojim su se učenicima uključile u međunarodni eTwinning projekt „Što sve možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima?“ u kojemu će učenici koristiti IKT tehnologije i predstaviti ostalim dionicima projekta svoje radove.


[OPŠIRNIJE]Igrom do znanja i zabave
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:23

Učenici 4. c razreda i učiteljica Bojana Matenda razveselili su se kada im je psihologinja škole Mirjana Skukan predložila da se uključe u e Twinning projekt „Igrom do znanja i zabave“.  Cilj je projekta da kroz različite  aktivnosti, koje se baziraju na igri i druženju, učenici što lakše stječu što više znanja koja će im koristiti u školi, ali još i bitnije – u svakodnevnom životu. Tako  igrajući se poboljšavaju svoje kompetencije – verbalne, socijalne, digitalne, logičke…

Bojana Matenda


[OPŠIRNIJE]Jesen u PŠ Gudovac
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:18

Bogatstvo jesenskih plodova i s ljubavlju sačuvani stari predmeti očarali su nas svojom ljepotom i skladom.  Tu prelijepu izložbu pripremili su za Vas učiteljica Ana Martinjak sa svojim roditeljima i učenicima 1. razreda PŠ Gudovac.

Ana Martinjak


[OPŠIRNIJE]MANIFESTACIJA UBERI PRIČU
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:14

U organizaciji Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar 13. puta zaredom održana je manifestacija pod nazivom Uberi priču.

Ovaj zabavni program kojemu je cilj poticanje čitanja kod djece održan je 8. listopada 2020. u središnjem gradskom parku. U programu je sudjelovao 2. c razred i njihova učiteljica Suzana Turković.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj Poznati Bjelovarčani u očima djeteta
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:10

Društvo Naša djeca Bjelovar uz potporu Grada Bjelovara i Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara objavilo je likovni natječaj Poznati Bjelovarčani u očima djeteta.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]10. listopada - Svjetski dan mentalnog zdravlja
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:08

Ove smo godine po prvi puta u našoj školi obilježili SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA. Nizom radionica u kojima smo isticali naše pozitivne osobine, izražavali i opisivali osjećaje, navodili načine kojima brinemo o svom mentalnom zdravlju, te vježbali mozak uz Brain gym vježbe promovirali smo važnost mentalnog zdravlja djece.


[OPŠIRNIJE]eTwining projekt Me, Myself & I (Ja i sva moja lica)
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 17:04

Ove školske godine naša škola priključila se međunarodnom eTwinning projektu Me, Myself & I (Ja i sva moja lica).

eTwining projekt Me, Myself & I osmislili su učitelj informatike Goran Podunavac iz Osnovne škole Popovac i psihologinja Marija Jurić iz Osnovne škole Drenje.

 

Mirjana Skukan, Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]Državni natječaj SFerice 2020.
Neven Kudumija / datum: 8. 12. 2020. 16:59

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba već niz godina raspisuje natječaj za literarne i likovne radove po zadanim temama u kategorijama od 1. do 4. razreda i  od 5. do 8. razreda osnovnih škola, te u kategoriji srednjih škola.

Od pristiglih radova žiri bira one najbolje, a nagrade im se dodjeljuju na SFeraKonu, svečanoj skupštini društva SFera.

Suzana Turković


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju