preskoči na sadržaj

III. osnovna škola Bjelovar

Login
Tražilica
PROJEKT "ČITAMO ODRŽIVO"

Pogledajte što smo sve radili u našem projektu:

Projekt Čitamo održivo

Nastavljamo s natječajem i 2021. godine te Vas pozivamo na sudjelovanje.
Svi podatci su u prilogu.
Veselimo se Vašem sudjelovanju na natječaju.

 

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

NAŠE ZVONO - Digitalni časopis III. OŠ

eTwinning projekt

Što sve možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima?

Poveznica

Priloženi dokumenti:
qr kod.png

Projekt Drvokod.eu

CISOK

 

 

 

 

E-škole

Djetinjstvo bez gladi

Priloženi dokumenti:
Djetinjstvo bez gladi.pdf

Sinergijom do uspješne zajednice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2015.

Ukupno: 259896

 

 

 

                         

eTwining projekt Me, Myself & I

(Ja i sva moja lica)

 

Naša škola priključila se međunarodnom eTwinning projektu Me, Myself & I (Ja i sva moja lica).

eTwining projekt Me, Myself & I osmislili su učitelj informatike Goran Podunavac iz Osnovne škole Popovac i psihologinja Marija Jurić iz Osnovne škole Drenje.

Cilj projekta je promovirati važnost dobrog mentalnog zdravlja kod djece kroz različite, djeci primjerene aktivnosti, te ih potaknuti na prepoznavanje emocija i primjereno komuniciranje unutar vlastite zajednice. Uz to, učenici će učiti o mentalnom zdravlju te kroz osobno iskustvo i suradnju s učenicima iz drugih škola prepoznati i primijeniti zdrave obrasce ponašanja koji će doprinijeti očuvanju mentalnog zdravlja.

Važnost promoviranja mentalnog zdravlja, osobito u doba pandemije, prepoznale su psihologinja Mirjana Skukan i učiteljica Suzana Turković, te su odlučile zajedno s učenicima 2. c razreda uključiti se u projekt.

U projektu sudjeluje preko 100 učitelja i njihovih učenika iz devet europskih država (Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Turske).

Ciljeve projekta učenici će ostvariti kroz različite kreativne radionice, projektno i suradničko učenje, a već prva projektna aktivnost učenike očekuje tijekom listopada.

 

 

UPOZNAJTE  NAS ...  

Tko smo mi, kako se vidimo, što volimo, a što ne saznajte na slijedećoj poveznici                                  

https://padlet.com/mirjanaskukan/ovosamja

 

Na početku našeg eTwinning projekta svi učenici 2.c (kao i svi ostali sudionici projekta)  ispunili su kratak upitnik.

Ovo su rezultati tog upitnika:

       

Iako smo zadovoljni ovim rezultatima, nadamo se da će nakon provedenih aktivnosti u sklopu ovog projekta  svi učenici 2.c naučiti da se ne treba sramiti govoriti o svojim osjećajima, da o tome mogu razgovarati sa svojim  vršnjacima i odraslima te da su baš svi jednako vrijedni i prepuni pozitivnih osobina.

 

10. listopada SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Svjetski dan mentalnog zdravlja  obilježili smo radionicom u kojoj smo navodili svoje pozitivne osobine  i na kraju izradili gusjenicu naših vrlina.

 

MASKOTA PROJEKTA

Jedan od projektnih zadataka bio je izraditi maskotu projekta. Dugo smo razmišljali i u mnoštvu odličnih ideja odlučili smo da naša maskota bude medvjedić Gunđalo. O tome kako se ovaj simpatičan medvjedić našao u našem razredu možete pročitati u slikovnici na sljedećoj poveznici.

https://read.bookcreator.com/X4Q0rn8MOEdOD1dCEmBn3APp76U2/0LAScXZwSJOY0ft0zcXxIw

DAN LJUBAZNOSTI I MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE U 2. C RAZREDU

Učenici 2. c razreda obilježili su Dan ljubaznosti i Međunarodni dan tolerancije kroz raznolike aktivnosti. U razredu smo razgovarali što znači biti ljubazan, a učenici su primjerom pokazali ljubaznost. Toleranciju ili uvažavanje, prihvaćanje različitosti i brigu o drugima učenici su prikazali plakatima.

Plakatom Šareno jato učenici su poručili: U našem jatu za svaku ptičicu mjesta ima, dobro došle ptičice, pozdrav svima! Šareno jato učenici su usporedili sa svojim razredom u kojem su učenici različiti po izgledu, osobinama i interesima, ali svaki učenik je u razredu prihvaćen i želimo da se osjeća lijepo i ugodno.

Plakatom #čuvamobakuidjeda učenici su iskazali svoju brigu i skrb za starije članove obitelji, za baku i djeda čije nam je zdravlje jako važno. Učenici plakatom poručuju: Baku i djeda volimo, nosimo maske, njihovo zdravlje čuvamo.

 

Važno je i da su učenici na izradi plakata surađivali, iznosili vlastite ideje i uvažavali tuđe ideje te su svojim djelima pokazali što znači biti tolerantan.

S učenicima su surađivale, bile ljubazne i tolerantne psihologinja Mirjana i učiteljica Suzana.

 

 BOŽIĆNE ČESTITKE ZA NAŠE NOVE PRIJATELJE

Blagdansko vrijeme koje je pred nama za mnoge je najljepše doba u godini. Vrijeme je to veselja, radosti i druženja. U ovim neobičnim vremenima kada nam je „pravo“ druženje onemogućeno mi smo putem projekta „Me, myself & I“ upoznali nove prijatelje. To su učenici 2.a IV. osnovne škole  Varaždin, njihova učiteljica Marija i knjižničarka Marina.

Za svakog našeg novog prijatelja izradili smo božićnu čestitku i zajedno sa pregrštom lijepih želja poslali na adresu njihove škole.

A za samo nekoliko dana i nas su razveselile čestitke koje su nam stigle iz Varaždina.

Koliko smo u svemu uživali pogledajte na slijedećoj poveznici

https://drive.google.com/file/d/13rUO4ngmWZuIRMoO6bWMCsUI6x9coPS4/view?usp=sharing

 

NAŠE BRIGE

Kada govorimo o mentalnom zdravlju važno je govoriti i o našim problemima. Na radionici pod nazivom „Naše brige“ razgovarali smo o tome što nas brine i zaključili da ljestvica TOP 5 naših briga izgleda ovako:

  • brinemo da se mi ili netko od naših najmilijih ne zarazi COVID-om
  • brinemo pridržavamo li se dobro epidemioloških mjera
  • brinemo kakve će nam biti ocjene
  • brinemo jesmo li napisali domaću zadaću
  • brinemo jesmo li dobri u školi

Naučili smo na ovoj radionice da postoje načini kako da lakše „nosimo“ naše brige, a jedan od njih je da ih nacrtamo smiješnima.

Ovo je jedna naša sportska briga.

Naše učiteljica i psihologinja kažu da je u životu  važno da budemo samopuzdani. Kažu još i da je svatko od nas poseban i dobar u nečemu. Na radionici „Naše jake strane“ otkrili smo da je to doista tako jer je svatko od nas na kraju radionice dobio papirić  s pregrštom lijepih osobina koje su naši prijatelji primijetili kod nas.

DAN SIGURNIJE INTERNETA

O prednostima i manama interneta te opasnostima koje nas tamo vrebaju  saznali smo 9. veljače 2021. godine kada smo obilježili Dan sigurnijeg interneta čitajući slikovnicu „Sigurni s Neticom“.

 

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Učenici 2. c razreda III. osnovne škole Bjelovar nizom aktivnosti obilježili su Dan ružičastih majica. Osim što su odjenuli ružičaste majice, govorili su svoje asocijacije na riječ nasilje i saznali što je vršnjačko nasilje te u kakvoj su vezi nasilje i ružičaste majice.

 Uz prezentaciju osvijestili su što sve može biti nasilje te kako se osjećaju žrtve nasilja. Učenici su zaključili da pri nasilju ne smiju biti ni promatrači, već ako nasilje vide ili čuju, da se obrate starijoj osobi ili nazovu Hrabri telefon. Iznosili su svoja iskustva i zaključili kako je prijateljsko ponašanje, prihvaćanje i ohrabrivanje  puno bolje od nasilja. Na kraju su osmislili  pozitivne poruke kojima su rekli STOP NASILJU!

  

 

 

 

 

 

 

 

OBILJEŽILI SMO I MEĐUNARODNI DAN ŽENA

U ožujku smo obilježili i Dan žena izradom čestitaka za svoje mame. Prije toga saznali smo od kada i zašto se 8. ožujka slavi kao Međunarodni dan žena. Učenici su davali prijedloge kako mogu taj dan razveseliti svoje majke, bake, sestre i prijateljice. I ne samo taj dan, već i ostale dane u godini. U razredu je bilo veselo i razdragano zato što je dobar osjećaj činiti nešto lijepo za druge. Kada drugima činiš dobro i sam se dobro osjećaš!

          

                                                                     

                                                                    

 

Učenici 2. c razreda III.OŠ Bjelovar svakodnevno se trude biti sretni, a o tome što je za njih sreća, što ih čini sretnima i kako usrećuje druge pokazali su nizom aktivnosti kojima su obilježili Međunarodni dan sreće.

 

                        https://wke.lt/w/s/xDROCi

 

 

SVJETSKI  DAN  OSOBA  S  DOWN  SINDROMOM

 

Svjetski dan osoba s Down sindromom ili kako ga češće zovemo Dan šarenih čarapa najbolje je vrijeme da porazgovaramo o svojim sličnostima i razlikama.Nizom aktivnosti koje možete pogledati na slijedećoj poveznici https://wke.lt/w/s/j0RJvM učenici 2.c razreda obilježili su ovaj poseban dan.

preskoči na navigaciju