preskoči na sadržaj

III. osnovna škola Bjelovar

Login
Tražilica
eTwinning projekt VOLIM REPUBLIKU HRVATSKU

Sve o projektu pročitajte i pogledajte na poveznici:

Volim Republiku Hrvatsku

eTwinning projekt IGRA, UČENJE I ČITANJE UZ TERAPIJSKOG PSA

Sve o projektu pročitajte i pogledajte na poveznici:

Učenje i čitanje uz terapijskog psa

eTwinning projekt SVIJET POD MIKROSKOPOM.

   

Sve o projektu i našim aktivnostima skupine Ekomravci pogledajte na sljedećim poveznicama:

Svijet pod mikroskopom

Ekomravci

PROJEKT "ČITAMO ODRŽIVO"

Pogledajte što smo sve radili u našem projektu:

Projekt Čitamo održivo

Nastavljamo s natječajem i 2021. godine te Vas pozivamo na sudjelovanje.
Svi podatci su u prilogu.
Veselimo se Vašem sudjelovanju na natječaju.

 

Advent uz Beatlese!

Svaki dan uživajte u novoj pjesmi Beatlesa!

(klik na sliku)

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Projekt Drvokod.eu

CISOK

 

 

 

 

E-škole
Djetinjstvo bez gladi

Priloženi dokumenti:
Djetinjstvo bez gladi.pdf

Sinergijom do uspješne zajednice

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2015.

Ovaj mjesec: 2712
Ovaj tjedan: 250
U svijetu likovnih umjetnika

Mi smo učenici 3. c razreda III. osnovne škole Bjelovar. Svi volimo crtati i slikati, oduvijek se veselimo satima likovne kulture i maštovitim likovnim zadatcima. Iz ljubavi prema likovnoj umjetnosti uključili smo se u projekt U svijetu likovnih umjetnika 4. Nas dvadeset, uz pomoć naše učiteljice Suzane Turković i psihologinje Mirjane Skukan upoznat ćemo likovne umjetnike i stvarati likovna djela po uzoru na likovne velikane.

Igramo se likovima i crtama kao  Kandinski

Na satu likovne kulture igrali smo se likovima i crtama poput poznatoga ruskog umjetnika Vasilija Kandinskog. Uz prezentaciju učenici su upoznali životni put i stvaralaštvo ovoga umjetnika. Promatrali su njegove slike, izražavali dojmove o slikama i uočavali na koji način umjetnik kombinira geometrijske oblike, točke i crte. Nadahnuti idejama Vasilija Kandinskog učenici su izradili svoje likovne uratke koje smo izložili na razrednom panou.

 

Likovne radove koje su učenici naslikali nadahnuti likovnim umjetnikom Vasilijem Kandinskim možete pogledati na prezentaciji

https://view.genial.ly/61d08c4afbdcdb0dd1b0c8ad/presentation-slikamo-kao-kandinski

 

Modeliramo i gradimo poput Constantina Brancusia

Constantin Brancusi je bio rumunjski kipar koji je stvarao u Rumunjskoj i Francuskoj. Jedan je od najutjecajnijih umjetnika početkom 20. stoljeća. Osim kiparstvom, bavio se slikarstvom i industrijskim dizajnom. Njegova djela nalaze se u muzejima širom svijeta, a učenike 3. c III. OŠ Bjelovar razreda su inspirirala da oblikuju svoje kućice iz mašte. Od kućica su učenici napravili ulice, a od ulica je nastao maštoviti i razigrani Igrograd.

 

 Učeničke radove, maštovite kućice, možete pogledati na poveznici:

 

https://padlet.com/suzana5turkovic/ao3r56v480z4lip4

 

 

Stvaramo poput umjetnika Keitha Haringa

 

Keith Haring američki je umjetnik. Često je crtao i slikao ljude u pokretu koristeći samo obrisnu liniju. Budući da njegovi likovi nemaju detalja, promatrajući ih usredotočili smo se na položaj tijela pri kretanju. Učenici 3.c razreda III. OŠ Bjelovar su na bijelom papiru nacrtali svoje tijelo u pokretu, a potom su tijelu dodali šarene sjene. Sjene su izrađivali u komplementarnom kontrastu.

Radove učenika pogledajte na sljedećoj poveznici: Moja šarena sjena

 

 

Čarobno drvo

Inspirirani maštovitim i neobičnim stablima austrijskoga umjetnika Gustava Klimta učenici 3. c razreda III. osnovne škole Bjelovar izradili su svoja čarobna stabla. Stabla su oblikovali od aluminijske folije, a potom ih zalijepili na podlogu koju su obojali tonovima plave boje. Čarobna stabla donijela su dašak zimskoga ugođaja u razred i školske hodnike.

 

Učenički radovi nalaze se u digitalnoj knjizi :    

     https://read.bookcreator.com/X4Q0rn8MOEdOD1dCEmBn3APp76U2/KSn8LMETRMypQkzDczfnDQ

 

 

Dan sigurnijeg interneta

U suradnji sa školskom knjižničarkom Margaretom Popčević učenici 3. c razreda 8.2.2022. u prostoru knjižnice obilježili su Dan sigurnijeg interneta. Uz prezentaciju učenici su razgovarali u kojim situacijama, pomoću kojih uređaja i koliko vremena dnevno se služe internetom. Upoznali su se s internetskim bontonom i iznosili svoja razmišljanja vezana uz ponašanje na društvenim mrežama te zaključili s koliko godina ih smiju koristiti. Na kraju sata posvećenoga sigurnosti na internetu učenici su odigrali dva Kahoot! kviza kako bi provjerili koliko su zapamtili sadržaje o kojima su razgovarali.

 

SLIKAMO KAO PABLO PICASSO – MASKE

Učenici 3. c razreda III. osnovne škole Bjelovar povodom maškara slikali su maske potaknuti portretima poznatoga umjetnika 20. stoljeća Pabla Picassa. Učenici su promatrali portrete poznatoga umjetnika i zaključili da on predmet slikanja gleda iz različitih perspektiva – odozgo, sprijeda i sa strane.

Učenici su svoje maske slikali na sličan način, u tehnici pastela, a za podlogu su koristili papirnate vrećice.

Izložbu učeničkih radova pogledajte na sljedećoj poveznici:

Slikamo kao Pablo Picasso - MASKE

 

Optičko miješanje boja - kao Georges Seurat

Georges Seurat je francuski slikar. Najznačajniji je predstavnik poentilizma, a to je vrsta slikanja u kojemu se koristi optičko miješanje boja. Boja se miješa u našemu oku. Ako primjerice točkamo plavom i žutom bojom, kada se udaljimo od slike, naše oko vidi zelenu boju. Umjesto crtanja ili slikanja, slika nastaje točkanjem. Učenici su nanosili boje kratkim potezima ili točkama i tako su dobili zanimljive slikarske površine (teksture) koje su jasnije kada ih gledamo s udaljenosti. Motive su pronalazili u prekrasnim krajolicima naše domovine, a točke i poteze nanosili su temperom.

 

Učeničke radove pogledajte u prezentaciji.

https://www.canva.com/design/DAFA_IrsVBw/7Y430dqxi3_jOf9bPGFH-g/view?utm_content=DAFA_IrsVBw&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu#8

 

VIRTUALNA IZLOŽBA

Učenici 3. c razreda III. osnovne škole Bjelovar po prvi puta su ove nastavne godine sudjelovali u projektu U svijetu likovnih umjetnika 4. Učeničke radove nastale po uzoru na poznate likovne umjetnike možete razgledati na virtualnoj izložbi. Učenici su uživali u crtanju, slikanju i oblikovanju, a zajedno s njima uživale su učiteljica Suzana Turković i psihologinja Mirjana Skukan. U školi postavli smo izložbu učeničkih radova nastalih tijekom projekta.

https://carnet-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/suzana_turkovic_skole_hr/EX21CcCW1XlOqZeF-dv1RngB-uDUb1gR5YaK4V5mL8ufsA?e=d0m01A

 

 

EVALUACIJA PROJEKTA

 

Na kraju provođenja projekta U svijetu likovnih umjetnika 4 učenici IIII. c razreda III. osnovne škole Bjelovar su se prisjetili svih svojih projektnih aktivnosti, umjetnika čiji su ih radovi nadahnjivali, likovnih djela tih umjetnika kao i svojih likovnih radova nastalih po uzoru na umjetnike. Svoje zadovoljstvo projektom i svojim sudjelovanjem izrazili su putem anketnoga listića.

preskoči na navigaciju